Amasya Üniversitesi, teknoloji, Ar-Ge ve yenilikçilik alanındaki çalışmalarını güçlendirmek amacıyla önemli temaslarını sürdürüyor. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi başkanlığındaki üniversite heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek Amasya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) çalışmalarına ilişkin değerlendirme ve istişarelerde bulundu.
TEKNOPARK ÇALIŞMALARI BAKANLIKTA GÖRÜŞÜLDÜ
Gerçekleştirilen ziyarette Amasya Üniversitesi heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Dr. Damla Turan ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Daire Başkanı İbrahim Karabulut tarafından kabul edildi.

Görüşmenin ana gündem maddesini Amasya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kapsamında yürütülen çalışmalar oluşturdu. Üniversite heyeti ile Bakanlık yetkilileri arasında Teknopark sürecine ilişkin değerlendirmeler yapılırken, çalışmaların mevcut durumu hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
AR-GE VE TEKNOLOJİ ODAKLI KALKINMA
Amasya Üniversitesi Teknopark çalışmalarının; üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi, akademik bilgi birikiminin üretime aktarılması, Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi ve yenilikçi girişimlerin önünün açılması açısından önemli bir rol üstlenmesi hedefleniyor.
Teknoloji geliştirme bölgeleri aynı zamanda akademisyenler, girişimciler ve sanayi kuruluşları arasında güçlü bir iş birliği ortamının oluşturulmasına katkı sağlayan önemli yapılar arasında bulunuyor.
AMASYA İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Amasya Üniversitesi’nin yürüttüğü Teknopark çalışmaları, yalnızca üniversitenin bilimsel ve teknolojik kapasitesinin geliştirilmesi açısından değil, Amasya’nın ekonomik ve teknolojik gelişimine sağlayabileceği katkılar bakımından da önem taşıyor.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi başkanlığındaki heyetin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ziyareti, Teknopark çalışmalarının ilerletilmesi açısından önemli bir istişare toplantısı olarak değerlendirildi.
Amasya Üniversitesi’nin önümüzdeki süreçte Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalarını ve ilgili kurumlarla temaslarını sürdürmesi bekleniyor.
