reklam
reklam
38,8949 %0.36
43,4533 %-0.25
4.001,01 % -0,81
103.833,74 %0.978
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasyalı muhtar, maaşıyla 5 üniversite öğrencisine burs veriyor

Amasyalı muhtar, maaşıyla 5 üniversite öğrencisine burs veriyor

Haberleri

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Şahinler köyünün muhtarı Cemal Karakişi, muhtarlık maaşıyla beş üniversite öğrencisine burs sağlıyor.

Karakişi, gazetecilere, iki dönemdir köyde muhtarlık yaptığını, hem kendisinin hem de eşinin emekli olduğunu söyledi.

Yaşadığı bir olaydan dolayı muhtarlık maaşını ihtiyaç sahibi kız üniversite öğrencilerine vermeyi kararlaştırdığını dile getiren Karakişi, şöyle devam etti:

"Komşu ilçemiz Erbaa'da yemek için dört arkadaş saat 22.00 sularında bir lokantaya girdik. Servis yapanlar kız çocuklarıydı. Kendilerine bu saatte ne yaptıklarını sordum. Onlar da üniversite öğrencisi olduklarını, ailelerinin durumunun iyi olmadığını, bu sebeple akşam 07.00'den sabah 07.00'ye kadar çalıştıklarını söyledi. Ben de üç kız öğrenciye para verdim. Eve geldiğimde bu olayı eşimle paylaşarak çok üzüldüğümü, muhtarlık maaşımı üniversitede okuyan kız öğrencilere burs olarak vereceğimi söyledim. Eşim de 'iyi olur' dedi."

Bu olayın yaklaşık 2 yıl önce yaşandığını belirten Karakişi, "Beş kızımıza burs veriyoruz. Bursumuz 500 lira ile başladı, artarak devam ediyor. Devletimiz bizlere muhtarlık maaşı veriyor, sağ olsun Cumhurbaşkanımız maşımızı da artırıyor, biz de maaşımızı özellikle üniversitede okuyan kız çocuklarına veriyoruz." dedi.

Burs vermede özellikle kız öğrencileri tercih ettiğini anlatan Karakişi, "Bunların ellerinden tutalım, geleceklerini aydınlatalım. Bu çocuklarımız gelecekte hakim, savcı, bürokrat veya doktor olacak. Kendi torunum tıp fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi, ona da ayrıca destek oluyorum." ifadelerini kullandı.

Karakişi, maddi gücü olanları bu tür desteklerde bulunmaya davet ederek, "Özellikle kız çocuklarına yardımcı olalım, önlerini açalım. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimiz var, herkesi destek olmaya davet ediyorum. En güzel hayrın bu olduğuna inanıyorum. İleride bu çocuklarımızın çocukları bile yardımda bulunanlara dua edeceklerdir. Bu çocuklarımızı devletimize, milletimize kazandıralım." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *