Amasya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Niyazi Kızılırmak, Şube Müdürü Mehmet Ali Kabacı ve Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Kaya’yı makamında ziyaret etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, bölgedeki esnafın durumu, sektörel gelişmeler ve iş birliğini güçlendirecek çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyaret kapsamında Amasya ile Çorum’daki esnaf birlikleri arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi, yerel üreticilerin desteklenmesi ve bölgesel ticaretin gelişimine katkı sağlanması konuları ele alındı. Görüşmede ayrıca esnafın karşılaştığı ekonomik zorluklar ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmeler yapıldı.
Ziyaretin ardından Amasya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İl Müdürümüz Niyazi Kızılırmak, Şube Müdürümüz Mehmet Ali Kabacı ve Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Kaya’yı ziyaret etti. Nazik ev sahipliğinden dolayı Sayın İsa Kaya’ya teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.
Ziyaretin, bölgedeki esnaf kuruluşları arasında iletişimi artırdığı ve ortak projelere zemin hazırladığı belirtildi. Taraflar, karşılıklı iş birliği içinde bölgesel kalkınma ve esnafın güçlenmesi adına çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
