47,1639 %0.13
53,9941 %-0.06
6.087,41 % 1,09
63.520,03 %-1.359
Amasya
Az bulutlu
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya'da Bakan Bayraktar'dan Karadeniz Gazı Müjdesi

Amasya'da Bakan Bayraktar'dan Karadeniz Gazı Müjdesi

Haberleri
Amasya'da Bakan Bayraktar'dan Karadeniz Gazı Müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Amasya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde enerji politikalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Doğal gaz desteklerinden Karadeniz gazı üretimine, yurt dışındaki enerji arama faaliyetlerinden kömür politikalarına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, devlet desteklerinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha etkin ulaştırılması için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Amasya Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Bayraktar, konutlarda uygulanan doğal gaz desteğinin devam edeceğini belirterek, bundan sonraki süreçte desteklerin gelir durumuna göre şekillendirileceğini ifade etti.

Bayraktar, dar gelirli aileler, sabit gelirli vatandaşlar ve düşük emekli maaşı alan kesimlerin desteklenmeye devam edeceğini vurgulayarak, kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Gelir seviyesi yüksek vatandaşlarla gerçekten desteğe ihtiyaç duyan kesimlerin aynı kapsamda değerlendirilmesinin doğru olmadığını belirten Bayraktar, pandemi döneminde tüm haneleri kapsayacak şekilde başlatılan uygulamanın zaman içerisinde yeniden düzenleneceğini söyledi.

Devletin enerji faturalarındaki yükü büyük ölçüde üstlenerek vatandaşları artan maliyetlerden korumaya devam ettiğini ifade eden Bayraktar, özellikle doğal gaz ve elektrik alanındaki sübvansiyonların süreceğini belirtti. Ancak kamu desteklerinin sosyal adalet ilkesi doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine yönlendirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye’nin enerji bağımsızlığı hedeflerine de değinen Bayraktar, Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz rezervinin üretim kapasitesinin hızla artırıldığını söyledi. Yıl sonuna kadar üretimin iki katına çıkarılmasının planlandığını belirten Bayraktar, 2027 yılı itibarıyla yaklaşık 8 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak seviyeye ulaşılacağını, 2028 yılında ise üretimin bugünkü seviyenin dört katına çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti. Böylece Türkiye’deki yaklaşık 17 milyon hanenin kendi doğal gazını Karadeniz gazından kullanmasının amaçlandığını ifade etti.

Enerji arz güvenliğini güçlendirmek amacıyla yurt dışında da petrol ve doğal gaz arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Bayraktar, Somali, Pakistan, Libya, Suriye, Irak ve Kafkasya başta olmak üzere birçok bölgede Türkiye’nin aktif enerji faaliyetleri yürüttüğünü söyledi. Bu yatırımların, dışa bağımlılığı azaltarak ülke ekonomisini daha güçlü hale getireceğini ifade eden Bayraktar, bu hedeflere ulaşabilmek için birlik, beraberlik ve istikrarlı yönetimin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye’nin enerji alanındaki dışa bağımlı olduğu önemli kalemlerden birinin de kömür olduğunu hatırlatan Bakan Bayraktar, her yıl yaklaşık 40 milyon ton kömür ithal edildiğini belirtti. Yerli kömür kaynaklarının ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade eden Bayraktar, çevresel hassasiyetlerin korunmasının önemine dikkat çekmekle birlikte, bazı projelerin çevre gerekçesiyle engellenmeye çalışıldığını ve bu süreçte bölge halkının zaman zaman yanlış yönlendirildiğini savundu.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanındaki yatırımlarını artırarak hem vatandaşların enerji maliyetlerini düşürmeyi hem de ülkenin enerji bağımsızlığını güçlendirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

bakan-bayraktar-dogal-gaz-desteginde-ihtiyac-sahibi-olanla-olmayani-biraz-ayiralim

bakan-bayraktar-dogal-gaz-desteginde-ihtiyac-sahibi-olanla-olmayani-biraz-ayiralim

bakan-bayraktar-dogal-gaz-desteginde-ihtiyac-sahibi-olanla-olmayani-biraz-ayiralim

bakan-bayraktar-dogal-gaz-desteginde-ihtiyac-sahibi-olanla-olmayani-biraz-ayiralim

bakan-bayraktar-dogal-gaz-desteginde-ihtiyac-sahibi-olanla-olmayani-biraz-ayiralim

KAYNAK: İHA
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız