49,0398 %0.04
55,2893 %-0.56
6.586,76 %0.54
84.786,01 %1.35
Amasya
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Amasya TSO’da Meclis Üyeleri Belli Oldu: Gözler Başkanlık Seçiminde

Amasya TSO’da Meclis Üyeleri Belli Oldu: Gözler Başkanlık Seçiminde

Amasya TSO seçimlerinde meslek komitesi seçimleri yapıldı. Detaylar haberimizde…

Haberleri
Amasya TSO’da Meclis Üyeleri Belli Oldu: Gözler Başkanlık Seçiminde

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından ortaya çıkan tablo, başkanlık seçimi öncesinde dikkatleri meclise çevirdi. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç’ın Kırmızı Liste’si ile Nurettin Güçyetmez’in Mavi Liste’sinin yarıştığı seçimlerde gruplardan çıkan meclis üyesi sayıları belli oldu.

1 Ekim 2026 tarihinde 15 meslek grubunda gerçekleştirilen seçimlerde Murat Kırlangıç Kırmızı Liste, Nurettin Güçyetmez ise Mavi Liste ile yarıştı.

Edinilen sonuçlara göre Nurettin Güçyetmez’in Mavi Liste’si; 6 Meslek Komitesinde, Murat Kırlangıç'ın kırmızı listesi 8 Meslek Komitesinde zaferle çıkarken 1 meslek komitesinde ise beyaz liste kazandı.

Başkan Bir Hafta Sonra Belli Olacak

Meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte gözler şimdi Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimine çevrildi.

Mevcut Başkan Murat Kırlangıç ile Nurettin Güçyetmez arasındaki başkanlık yarışının sonucu, meclis üyelerinin yapacağı seçimle netleşecek. 

Amasya TSO’nun geçmiş seçim sürecinde de önce meslek komitesi ve meclis üyeleri belirlenmiş, ardından meclis üyelerinin oylarıyla Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer oda organlarının seçimi gerçekleştirilmişti.

Amasya iş dünyasının yakından takip ettiği seçim sürecinde Murat Kırlangıç Kırmızı Liste’yi, Nurettin Güçyetmez ise Mavi Liste’yi temsil ediyor. Kırlangıç halen Amasya TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütürken, Güçyetmez mevcut dönemde Meclis Başkanlığı görevinde bulunuyor.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni dönemde yönetimin kime emanet edileceği, bir hafta sonra gerçekleştirilecek başkanlık seçiminin ardından kesinlik kazanacak.

Amasya TSO’da Meclis Üyeleri Belli Oldu: Gözler Başkanlık Seçiminde 1
1 / 2
Amasya TSO’da Meclis Üyeleri Belli Oldu: Gözler Başkanlık Seçiminde 2
2 / 2
Muhabir: Alperen Güley
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız