reklam
reklam
42,2017 %0,23
48,8020 %0,43
5.550,60 % 2,14
106.361,66 %3.387
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya’da 2 Bin Litre Sahte Zeytinyağına El Konuldu

Amasya’da 2 Bin Litre Sahte Zeytinyağına El Konuldu

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği denetimlerinde 2054 litre sahte zeytinyağı ele geçirdi. Detaylar haberimizde...

Haberleri

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kent genelinde gıda güvenliğinin sağlanması, tüketici sağlığının korunması ve gıdalarda taklit ile tağşişin önlenmesi amacıyla yürüttüğü denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 2025 yılı boyunca il genelinde gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satış noktalarında 6951 resmi kontrol gerçekleştirildi.


Denetimler kapsamında Şeyhcui Mahallesi’nde yapılan genel kontrol sırasında dikkat çekici bir tespit yapıldı. Tüm gıda kontrol görevlilerinin katılımıyla yürütülen denetimde bir araçta, menşei belli olmayan, etiketsiz ve “natürel sızma zeytinyağı” etiketiyle satışa sunulmak istenen ürünler bulundu. Yapılan incelemede araçta toplam 2054 litre etiketsiz ürün tespit edildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından söz konusu ürünlere el konuldu ve numuneler analiz yapılmak üzere İl Müdürlüğü deposuna götürüldü. Laboratuvar sonuçlarına göre, söz konusu ürünlerin içerisine farklı bitkisel ve tohum yağlarının karıştırıldığı, böylece zeytinyağı görünümü verilerek mevzuata aykırı biçimde piyasaya sürülmeye çalışıldığı belirlendi.


İl Müdürlüğü yetkilileri, bu tür sahte ürünlerin hem halk sağlığına zarar verdiğini hem de dürüst üreticilerin emeğini hiçe saydığını vurguladı. Vatandaşlara, özellikle etiketsiz veya açıkta satılan ürünleri satın almamaları yönünde uyarılarda bulunuldu.
Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Tüketicilerimizin güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın da gördükleri olumsuzlukları Alo 174 Gıda Hattı üzerinden bildirmeleri büyük önem taşımaktadır.” ifadelerine yer verildi.


Yetkililer, gıda güvenliği konusunda farkındalığın artırılması ve sağlıklı üretimin desteklenmesi için denetimlerin yıl boyunca aynı titizlikle sürdürüleceğini bildirdi.
 

KAYNAK: Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *