Amasya Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Arslan, il genelinde tarımsal üretim faaliyetlerini yerinde incelemeye devam ediyor. Bu kapsamda İl Müdürü Arslan, Amasya’nın önde gelen üreticilerinden Bilal Parlak ve Adil Parlak’a ait Faber Agro Ltd. Şti. işletmesini ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette İl Müdürü Arslan’a, işletmenin faaliyet alanları, üretim süreci, kullanılan modern tarım teknikleri ve ürün çeşitliliği hakkında bilgiler verildi. Bölgedeki tarımsal üretime öncülük eden işletmenin, hem teknolojik altyapısı hem de sürdürülebilir üretim anlayışıyla örnek bir model oluşturduğu ifade edildi.
İl Müdürü Ahmet Arslan, ziyaret sırasında yaptığı değerlendirmede, tarımsal kalkınmanın en önemli unsurlarından birinin kamu ve özel sektör iş birliği olduğunu vurguladı. Arslan, “Üreticilerimizin gayreti ve devletimizin sağladığı desteklerle Amasya tarımı her geçen gün güçleniyor. Bizler her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanındayız. Onların üretim kapasitelerini artırmak, sürdürülebilir ve kaliteli üretimi teşvik etmek önceliğimizdir.” dedi.
Arslan, ayrıca Faber Agro’nun bölge ekonomisine sağladığı katkıya değinerek, işletmenin istihdam yaratan ve yerel üretimi destekleyen yapısıyla Amasya tarımına değer kattığını belirtti. Tarımda modern tekniklerin kullanılmasının önemine dikkat çeken Arslan, verimlilik ve kalite odaklı çalışmaların artmasının bölgesel kalkınmayı hızlandıracağını söyledi.
Ziyaret sırasında üretici Bilal Parlak ve Adil Parlak da İl Müdürü Arslan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Parlak kardeşler, üretimde yenilikçi yöntemleri benimseyerek hem kaliteyi artırmayı hem de ihracata katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tarımsal üretimin sürdürülebilir şekilde gelişmesi için üreticilerle sürekli iletişim halinde olunduğu, çiftçilerin bilgi, teknoloji ve finansman açısından desteklenmeye devam edileceği belirtildi.