reklam
reklam
38,5884 %0.01
43,7368 %0.15
4.124,56 % 2,63
94.839,99 %-0.641
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM AK Parti Heyeti Yağmur Duası ve Afad Kurbanı Programında Vatandaşlarla Buluştu

AK Parti Heyeti Yağmur Duası ve Afad Kurbanı Programında Vatandaşlarla Buluştu

AK Parti Amasya İl Başkanlığı, Doğantepe ve Alakadı köylerinde düzenlenen yağmur duası ve AFAD kurbanı programına yoğun katılım sağladı. Detaylar haberimizde...

Haberleri

Amasya’da, doğayla uyumlu tarımın ve toplumsal dayanışmanın önemli geleneklerinden biri olan yağmur duası programları, her yıl olduğu gibi bu yıl da köylerde coşku ve dualarla gerçekleşiyor. Bu kapsamda, Doğantepe ve Alakadı köylerinde düzenlenen Yağmur Duası ve AFAD Kurbanı Programı, bölge halkını ve siyasi temsilcileri bir araya getirdi.

Programa, AK Parti Amasya İl Başkan Vekili Ömer Gelen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mesudiye Altun Gürlevik, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, Merkez İlçe Yönetimi ve İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

“Köylümüzün Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

Program sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Amasya İl Başkan Vekili Ömer Gelen, şu ifadeleri kullandı:n“Doğantepe ve Alakadı köylerimizde düzenlenen Yağmur Duası ve AFAD Kurbanı programına teşkilatımızla birlikte katılım sağladık. Dualarımızı birlikte ettik, sofralarımızı paylaştık. Köylümüzün yanında olmaya, onların dertlerini dinlemeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz.”

Gelen, tarım ve hayvancılıkla geçinen kırsal kesimin kalkınması için yapılan devlet desteklerinin artarak süreceğini ve bu tür manevi programların birlik ruhunu pekiştirdiğini belirtti.

Birlik ve Bereket Vurgusu

Programda, iklim değişikliklerine bağlı kuraklık tehlikesine karşı yapılan yağmur duaları büyük bir manevi atmosfer oluşturdu. Hem Doğantepe hem de Alakadı köylerinde cami önlerinde yapılan dualara çok sayıda vatandaş katıldı. Köy halkı, yapılan bu dualarla hem doğanın bereketi hem de tarımsal verimlilik için temennide bulundu.

AFAD kurbanı kesimiyle birlikte deprem ve doğal afetlerden korunma, dayanışma ve şükür temaları da vurgulandı. Program boyunca vatandaşlara ikramlarda bulunulurken, siyasi temsilciler de köy sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi.

Kadın Kolları ve Meclis Üyeleri Aktif Katılım Gösterdi

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mesudiye Altun Gürlevik, köy kadınlarıyla özel olarak bir araya gelerek kadınların tarımsal üretim sürecindeki rolü üzerine sohbet etti. İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan ise yerel yatırımlar ve köy yolları hakkında vatandaşlara bilgi vererek geri bildirimleri not aldı.

Ziyaret sırasında çocuklarla yakından ilgilenen heyet üyeleri, gençlerle de sohbet ederek eğitim ve sosyal projelere dair görüş alışverişinde bulundu.

Gelenek ve Gönül Bağları Güçlendi

Doğantepe ve Alakadı köylerinde düzenlenen programlar, yalnızca dini ve kültürel bir etkinlik değil, aynı zamanda yerel yönetim ile vatandaş arasında kurulan gönül köprüsünün bir göstergesi oldu. Katılımcıların birlik içinde hareket etmesi, köy halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bu tür etkinliklerin kırsal bölgelerdeki sosyal dayanışmayı güçlendirdiğini belirten yetkililer, benzer programların farklı köylerde de devam edeceğini ifade etti.
 

KAYNAK: Alperen Güley
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *