reklam
reklam
40,9680 %0,57
47,7216 %0,67
4.386,77 % 0,02
113.480,00 %-2.534
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM 40 Kediye Evlatları Gibi Bakıyor

40 Kediye Evlatları Gibi Bakıyor

Haberleri

Merzifon ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Suna Ünal, evinin bahçesinde yaklaşık 40 kedinin bakımını üstleniyor.

Yeni Mahalle'de eşi ve kızıyla müstakil bir evde yaşayan 3 çocuk annesi Suna Ünal'ın bir kızı, 4 yıl önce İstanbul'da üniversite öğrenimi sırasında bulduğu sahipsiz ve hasta bir kedinin bakımını üstlendi.

Kızının Merzifon'a gelirken de bırakmadığı kediyi sahiplenen Ünal, bu kedinin yanı sıra çevresindeki kedilere de sahip çıkmaya başladı.

Gün geçtikçe bahçesinde baktığı kedilerin sayısı artan Ünal, zamanının büyük bölümünü, "evlatlarım" dediği kedilerin bakım ve beslenme ihtiyaçlarını gidermek için harcıyor.

Suna Ünal, daha önce hayvanlara fazla ilgi duymadığını ancak 4 yıl önce hayatında çok ciddi değişiklikler olduğunu söyledi.

Bir kedinin bakımını üstlendikten sonra hem evinde hem de dışarıda baktığı kedi sayısının arttığını belirten Ünal, "3 kızım var. Küçük kızım İstanbul'da, kapıda küçük bir hasta kedi görmüş ve eve almış. Merzifon'a gelirken getirdi. Getirmeden önce karşı çıktık ama kediye bağlandığı için getirdi. Zaman geçtikçe biz de bağlandık. Kendi evladımız gibi sevdik." dedi.

Kızının kediyi daha sonra İstanbul'a götüremeyince yanlarında bıraktığını anlatan Ünal, "Sonra 7 yavrusu oldu. O kedilerin sesiyle bahçemize kediler gelmeye başladı. Bir kediyle başladık, çoğala çoğala yaklaşık 40 kedimiz oldu. Onlara bakıyoruz, hiç yorulmuyoruz. Kedilerimiz için her türlü fedakarlığı yapıyoruz." diye konuştu.

"SAHİPSİZ KEDİLERİ HAYATA BAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yaşamını kedilerine göre ayarladığını, onları zamanla hayatına adapte ettiğini dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Onlar bizim can dostlarımız. Hayatı onlarla birlikte paylaşıyoruz. Çünkü onları da Allah yarattı. Bütün canlılarla ortağız. Çevrede, 'Neden bu kadar uğraşıyorsun?' diyenler var ama ben aldırış etmiyorum. Hayvanseverlerden güç alıyorum. Sokakta bulduğumuz sahipsiz kedileri hayata bağlamaya çalışıyoruz. Yavru kedileri annelerinden koparınca yaşayamıyor. O yalnızlıklarını biz doldurmaya çalışıyoruz. Onlara anne şefkati gösteriyorum. Onlar olmadan hayatın tadı olmaz gibi geliyor."

Ünal, insanlar kadar sokak hayvanlarının da yaşamaya hakkı olduğunu vurgulayarak, "Bir bebek dünyaya geldiğinde sevip merhamet ederiz. Aynı duygular kediler için de geçerli. Kedileri rahat ettirmek için kış aylarında evler hazırlıyoruz. Canlıları herkes sevsin. Kapılarının önlerine su, mama koysunlar. Masrafları çok ama bakmamız lazım. Herkese tavsiyemiz, onlara acısın, merhamet etsinler. Artan yemekleri çöpe atmasınlar, kapı önlerine koysunlar." ifadelerini kullandı.

Ünal, her ay kediler için 20 kilograma yakın hazır mama aldığını, ayrıca onlar için yemek de yaptığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *