Garnizon Komutan vekili Hv. P. Alb. Serkan Atalay yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un milletin tarihinde unutulmayacak, unutulmaması gereken Türk milletinin zaferinin yıldönümü olduğunu dile getirerek, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milletinin Milli İradesine karşı bir kalkışma girişiminde bulunuldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Büyük Millet Meclisini, İstihbarat Teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini teslim almayı amaçlayan; Anadolu’nun ana vatanımız olmasından sonra hiçbir düşman saldırısına maruz kalmayan Başkentimiz Ankara’yı bile bombalamaktan çekinmeyen gözü dönmüş bir yapı ile karşı karşıya kaldık. Bu yapı hain Fettullahçı Terör Örgütüydü” dedi.
Fettullahçı Terör Örgütü’nün kendi halkına bile ateş etmekten çekinmediği bu hain darbe teşebbüsünde Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi, devletin bütünlüğünü ve gücünü gerek ulusal gerekse uluslararası arenada zayıflatarak pazarlık gücünün elinden alınmasının amaçlandığını da söyleyen Garnizon Komutan vekili H. P. Alb. Serkan Atalay, “Bu teşebbüs aynı zamanda dinden çıkmış bir yapılanmanın güç gösterisiydi. Başarılı olsaydı, sonrası bir iç savaş, akabinde sonumuzun Irak ve Suriye gibi olmasıydı.
15 Temmuz’u hep beraber ve bir olarak atlattık. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesel güç olmasının önüne geçmek isteyecek, bizim refaha ulaşmamızı çekemeyecek, bize ait olan mavi vatan, gök vatan ve misakı milli sınırlarımız içerisindeki doğal enerji kaynaklarımıza ulaşmamızı engelleyecek mandacı zihniyet asla ve asla emellerinden vazgeçmeyecektir. Yunus Emre’den Mevlana’ya, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan, Koca Sinan’dan beslenen bu toprağın evlatları kendi istiklali ve istikbali için hep direnmiştir. Bu nedenle atalarımızdan miras kalan bir anlayış içerisinde özgürlüğümüzün kıymetini daha çok bilmeli, bayrağımızı indirtmemek, vatanımızı korumak, devletimize sahip çıkmak için daha kararlı hareket etmeliyiz. Bilinmelidir ki vatanını, milletini, devletini, dilini, dinini bilmeyen her çocuk terör örgütlerinin potansiyel hedefidir” dedi.
Hv. P. Alb. Serkan Atalay, konuşmasının devamında; “Bir daha bu tuzağa düşmemeliyiz. 15 Temmuz dramını bu millete yaşatan hainleri bir kez daha lanetliyoruz. Bugünü, bu dramı ve ihaneti asla unutmayacağız. Net bir şekilde ifade ediyorum ki, kazanamayacakları kendi karanlıklarında eriyip gidecekler.
Başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, aramızda olan gazilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.