A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası grup aşamasında Paraguay ile oynayacağı kritik karşılaşma öncesinde dikkat çeken bir karar alındı. Türkiye saatiyle Cumartesi günü saat 06.00’da oynanacak mücadele için meydanlarda dev ekran kurulmasına izin verilmeyecek.
Edinilen bilgilere göre, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi tarafından illere gönderilen talimat doğrultusunda, 81 ilde planlanan dev ekran organizasyonları iptal edildi.
Kararın Nedeni YKS
Kararın, hafta sonu gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle alındığı öğrenildi. Yetkililer, sınava girecek öğrencilerin dikkatinin dağılmaması ve sınav sürecinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla toplu etkinliklere yönelik tedbirlerin artırıldığını belirtti.
Taraftarlar Maçı Evlerinden Takip Edecek
Milli takımın Dünya Kupası yolculuğunda büyük önem taşıyan Paraguay karşılaşmasını taraftarlar televizyon ve dijital platformlar üzerinden takip edecek. Alınan kararın yalnızca meydan ve açık alanlardaki dev ekran yayınlarını kapsadığı belirtildi.
A Milli Takım'ın Paraguay karşısında alacağı sonuç, gruptaki sıralama açısından büyük önem taşıyor. Taraftarlar ise kritik mücadele için şimdiden geri sayıma başladı.
