48,6107 %0.16
56,4516 %-0.09
6.786,53 %0.74
77.155,56 %-1.27
Amasya
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler KADIN Fayanslar Ayna Gibi Parlayacak: İz Bırakmadan Temizlemenin Püf Noktaları

Fayanslar Ayna Gibi Parlayacak: İz Bırakmadan Temizlemenin Püf Noktaları

Fayanslardaki inatçı lekeleri doğru yöntemlerle iz bırakmadan silmenin pratik yolları. Detaylar haberimizde…

Fayanslar Ayna Gibi Parlayacak: İz Bırakmadan Temizlemenin Püf Noktaları

Banyo, mutfak ve balkonlarda sık kullanılan fayanslar; su lekesi, sabun kalıntısı, yağ, kireç ve toz nedeniyle kısa sürede mat bir görünüme kavuşabiliyor. Özellikle yanlış bez seçimi ve fazla deterjan kullanımı, temizliğin ardından fayanslarda silme izi bırakabiliyor. Ancak birkaç basit uygulamayla fayansları hem hijyenik hem de parlak hale getirmek mümkün.

İz bırakmayan fayans temizliğinde ilk adım, yüzeydeki tozun kuru mikrofiber bezle alınmasıdır. Tozlu zeminin doğrudan ıslak bezle silinmesi, kirin yayılmasına ve yüzeyde iz oluşmasına neden olabilir. Ardından ılık suyla hazırlanan temizlik karışımı kullanılmalıdır.

Fayanslar Ayna Gibi Parlayacak: İz Bırakmadan Temizlemenin Püf Noktaları 1

Sirke ve Karbonat Kireç Lekelerine Etkili Oluyor

Özellikle banyo fayanslarında oluşan kireç ve sabun kalıntıları için beyaz sirke etkili bir çözüm sunuyor. Bir ölçü beyaz sirkeyi bir ölçü ılık suyla karıştırarak sprey şişesine doldurabilirsiniz. Karışımı fayanslara sıktıktan sonra 5-10 dakika bekletmek, kirlerin daha kolay çözülmesini sağlar.

Derz aralarında yoğun kir varsa az miktarda karbonat ve suyla macun kıvamında bir karışım hazırlanabilir. Eski bir diş fırçası yardımıyla derzlere uygulanan bu karışım, kısa süre bekletildikten sonra nazikçe fırçalanmalıdır. Son olarak yüzey mutlaka temiz suyla silinmelidir.

 

1 / 2
Fayanslar Ayna Gibi Parlayacak: İz Bırakmadan Temizlemenin Püf Noktaları 2

Fazla Deterjan İz Bırakıyor

Fayans temizliğinde en sık yapılan hatalardan biri gereğinden fazla deterjan kullanmaktır. Deterjan kalıntısı, özellikle koyu renkli ve parlak fayanslarda çizgi çizgi görüntü oluşturur. Bu nedenle temizlik suyuna yalnızca birkaç damla bulaşık deterjanı eklemek yeterlidir.

Temizlik sonrası fayansların mikrofiber bez veya cam beziyle kurulanması, iz oluşumunu büyük ölçüde önler. Bez çok ıslaksa mutlaka sıkılmalı; silme işlemi yukarıdan aşağıya, aynı yönde yapılmalıdır. Son aşamada kuru bezle yüzeyi hafifçe parlatmak fayansların daha canlı görünmesini sağlar.

Çamaşır suyu gibi ağır kimyasalların sık kullanımı ise derzlerin yıpranmasına ve ortamda keskin koku oluşmasına yol açabilir. Fayansın türüne uygun ürün seçmek, hem yüzeyin ömrünü uzatır hem de temizlik sonrası parlak bir görünüm sağlar.

2 / 2
KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız