Amasya Valisi Önder BAKAN’ın başkanlığında düzenlenen Muhtarlar Toplantısı, Merzifon Akif Gülle Kültür Merkezi’nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan, il ve ilçe protokol üyeleri, kurum amirleri, daire müdürleri ve çok sayıda mahalle ve köy muhtarı katıldı.

Mahalle ve Köylerin Sorunları Masaya Yatırıldı
Toplantıda, Amasya genelinde özellikle Merzifon ilçesine bağlı köy ve mahallelerde yaşanan sorunlar kapsamlı şekilde ele alındı. Su kesintileri, içme suyu altyapısı, elektrik şebekelerindeki yetersizlik, park ve bahçelerin bakımı, okul binalarının fiziki durumu gibi temel konular gündeme taşındı. Muhtarlar, mahallelerinde ve köylerinde yaşanan sorunları doğrudan yetkililere aktarma imkânı buldu.

Vali Bakan: “Halkın Taleplerini Önceliğimiz Olarak Görüyoruz”
Toplantıda konuşan Amasya Valisi Önder Bakan, muhtarların yerel yönetimlerin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Muhtarlarımız, vatandaşlarımızla devletimiz arasında köprü görevi görmektedir. Bugün burada dile getirilen her sorun, bizler için değerlidir. Su, elektrik, eğitim ve altyapı gibi konularda ilgili kurumlarımızla koordineli bir şekilde çözüm üretmeye devam edeceğiz. Halkımızın yaşam kalitesini artırmak en büyük önceliğimizdir.”

Milletvekillerinden Hizmet Vurgusu
AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez de toplantıda söz alarak, devletin vatandaşına hizmet götürme anlayışıyla tüm imkanları seferber ettiğini vurguladılar. Köy ve mahallelerin ihtiyaçlarının takipçisi olacaklarını belirten milletvekilleri, muhtarlarla istişare içinde çalışmanın önemine dikkat çekti.

Çözüm Odaklı Yaklaşım
Toplantı boyunca muhtarlar söz alarak mahalle ve köylerindeki güncel problemleri detaylı şekilde aktardı. Kurum amirleri ve ilgili birimler, sahada yapılacak çalışmalarla çözüm sürecinin hızlandırılacağı bilgisini paylaştı.