23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Amasya’da hem sokaklarda coşkuyla kutlandı hem de hastane odalarında anlamlı duygularla yaşandı. Amasya Valisi Önder Bakan, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı Semt Polikliniği’nde tedavi gören çocukları ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Ziyarete İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu da eşlik etti.

Çocuklara Moral, Ailelere Destek
Vali Önder Bakan’ın ziyareti sırasında çocukların sevinci yüzlerinden okunurken, aileler de bu anlamlı günde unutulmadıkları için memnuniyetlerini dile getirdi. Bayram havasını hastane koridorlarına taşıyan ziyarette çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi. Vali Bakan, her bir çocuğun durumuyla yakından ilgilenerek, sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.
Ziyaret sırasında çocuklarla sohbet eden ve onlara moral veren Vali Bakan, “Bu güzel bayramın gerçek sahibi çocuklarımızdır. Onları yalnız bırakmak istemedik. Umuyoruz ki kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar ve arkadaşlarıyla birlikte baharın tadını çıkarırlar” dedi.

“23 Nisan Hepimizin Bayramı”
Çocukların yatağında oyun arkadaşı olmayı ihmal etmeyen Vali Önder Bakan, 23 Nisan’ın yalnızca sağlıklı olan değil, tedavi sürecindeki her çocuğun da hakkı olduğunu vurguladı.
Ziyaret sırasında miniklere bayraklar ve 23 Nisan’a özel hazırlanan hediyeler verildi.
Vali Bakan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günde, her bir çocuğumuzun yüzü gülsün istiyoruz. Bugün buradaki ziyaretimiz, sadece bir moral değil; aynı zamanda millet olarak çocuklarımıza verdiğimiz değerin bir göstergesidir” sözleriyle duygularını paylaştı.

İl Sağlık Müdürü Koç: “Tedavi Sürecinde Moral Çok Önemli”
Ziyarette konuşan İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, özellikle çocuk hastaların moral ve motivasyonunun tedavi süreçlerine olumlu katkı sağladığını vurguladı. “Bu tür özel günlerde yapılan ziyaretler hem çocuklarımızı mutlu ediyor hem de iyileşme sürecine destek sağlıyor. Sayın Valimizin bu hassasiyeti hepimize örnek olmalı” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Katipoğlu: “Çocukların Her Yerde Yanındayız”
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise, eğitim camiası olarak yalnızca okulda değil, her ortamda çocukların yanında olduklarını ifade etti. “Sağlık durumu nedeniyle bugün okullarında olamayan evlatlarımızla burada buluştuk. Eğitim sadece sınıfta değil, hayatın her alanında devam eder” diyerek çocuklara kitap ve boyama setleri hediye etti.

Duygusal Anlar ve Teşekkürler
Ziyaret sırasında bazı çocukların duygulanarak “Beni unutmamışlar” sözleri dikkat çekerken, aileler de yapılan ziyaretin moral verici olduğunu ifade etti. Vali Bakan ve beraberindekiler, sağlık personeline de özverili çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek poliklinikten ayrıldı.
Amasya, sadece bayram alanlarında değil, her koşulda çocukların yanında olarak 23 Nisan’ı gerçek bir “ulusal egemenlik ve çocuk bayramı” olarak kutlamaya devam ediyor. Bu anlamlı ziyaret, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de toplumsal duyarlılığın güzel bir örneğini sergiledi.