Amasya Valisi Önder Bakan, Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan ile birlikte Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette, ilçede yürütülen güvenlik ve asayiş faaliyetleri hakkında İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşad Aykaç tarafından detaylı bir sunum gerçekleştirildi.
Vali Bakan, toplantıda Merzifon’un genel güvenlik durumu, suç oranları, trafik denetimleri ve asayiş olaylarına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özellikle halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik yürütülen operasyonlar ve önleyici tedbirler hakkında detaylı değerlendirmelerde bulunuldu.

Güvenlikte İstikrar Ve İş Birliği Vurgusu
Ziyarette konuşan Vali Önder Bakan, kamu güvenliği alanında yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekti. Bakan, emniyet teşkilatının fedakar görev anlayışını takdirle karşıladığını belirterek, “Vatandaşlarımızın huzuru, devletimizin en temel önceliğidir. Emniyet teşkilatımız, bu sorumluluğu büyük bir özveriyle yerine getirmektedir” dedi.
Merzifon’un güvenlik açısından örnek bir ilçe olduğunu ifade eden Bakan, suçun önlenmesi, gençlerin suça sürüklenmesinin engellenmesi ve toplum destekli polislik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması yönünde yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Polis Teşkilatına Teşekkür
Vali Bakan, ziyaret kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü personeliyle de bir araya gelerek, görev başındaki polis memurlarına başarı dileklerinde bulundu. Özellikle 7/24 esasına dayalı olarak çalışan güvenlik güçlerinin toplumun huzuru için büyük bir gayretle görev yaptığını belirtti.

Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan da güvenlik hizmetlerinin etkin yürütülmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemine değinerek, yerel yönetimlerle koordineli çalışmanın güvenlikte başarıyı artırdığını ifade etti.
Ziyaretin sonunda, Vali Bakan ve Kaymakam Karaaslan, Emniyet Müdürü Levent Kürşad Aykaç’a yürütülen başarılı çalışmalar için teşekkür ederek, Merzifon halkının huzuru ve güvenliği için emniyet teşkilatına kolaylıklar diledi.