Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu (TAİF) Başkanı Hüseyin Taklacı, Merzifon Ağaç ve İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası’nı ziyaret ederek sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Gerçekleşen ziyarette, Merzifon Ağaç ve İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Murat Seçgen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Taklacı, mobilya ve ağaç işleri sektörünün güncel sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ziyaret kapsamında esnafın karşılaştığı temel problemler üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, özellikle kayıt dışı ekonomi konusu gündemin ilk sırasında yer aldı. Federasyon Başkanı Hüseyin Taklacı, yaptığı açıklamada kayıt dışılığın sektör açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, bu durumun haksız rekabete yol açtığını ifade etti. Taklacı, “Maalesef kayıt dışı faaliyetler sektörümüzde en büyük sorun olmaya devam ediyor. Vergi kaydı olmayan, işçi yükümlülüğü bulunmayan kişiler sektörde faaliyet gösteriyor. Bu durum hem devletin hem de kayıtlı esnafın zararına” dedi.
Türkiye genelinde federasyona bağlı 147 oda bulunduğunu belirten Taklacı, bu geniş yapı içerisinde tüm esnafa hizmet götürmek için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Esnafın güçlü olmasının birlik ve beraberlikten geçtiğine dikkat çeken Taklacı, Ahilik kültürünün önemine vurgu yaptı. “Biz konuşan, sahada olan bir federasyonuz. Esnafın hakkını savunmak, taleplerini dile getirmek bizim en önemli görevimiz. 81 ilde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ekonomik gelişmelere de değinen Taklacı, son dönemde yaşanan küresel ve bölgesel gelişmelerin sektöre doğrudan yansıdığını belirtti. Özellikle petrole dayalı ürünlerde yaşanan fiyat artışlarının mobilya sektörünü olumsuz etkilediğini kaydeden Taklacı, “Bölgemizde yaşanan savaş nedeniyle birçok üründe maliyet artışı yaşanıyor. Mobilya sektörü de bu durumdan en fazla etkilenen alanlardan biri. Ancak bu süreçte daha çok çalışarak ayakta kalmak zorundayız” dedi.
Merzifon Ağaç ve İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Murat Seçgen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oda olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında Federasyon Başkanı Taklacı’ya bilgi verdi. Seçgen, görev süresi boyunca hayata geçirdikleri projeleri aktarırken, önümüzdeki döneme ilişkin planlarını da paylaştı.
Gerçekleşen ziyaret, sektör temsilcileri arasında iş birliği ve dayanışmanın güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
