Amasya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB), 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik özel bir program düzenleyerek anlamlı bir buluşmaya imza attı. Kur’an Kurslarında görev yapan öğreticilerin emeklerini, fedakârlıklarını ve eğitimdeki önemli rollerini onurlandıran program, yoğun katılımla gerçekleşti.
Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan ayetlerin ardından salonda duygu dolu anlar yaşanırken programın manevi atmosferi daha da güçlendi. Açılış bölümünün ardından İl Müftü Yardımcısı Nigar Güngör, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Güngör konuşmasında, Kur’an Kursu öğreticilerinin sadece bilgi aktaran kişiler olmadığını, aynı zamanda toplumun manevi yapısını güçlendiren rehberler olduğunu ifade etti. Öğreticilerin fedakârlıkla yürüttüğü bu kutsal görevin büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.
Program, ADRB Vaizi Şeyma Özkabakçı tarafından yapılan sunumla devam etti. Özkabakçı, öğreticilerin toplumsal rehberlikteki rolü, kadın ve aile yapısının güçlendirilmesindeki katkıları ve manevi eğitimin önemine dair önemli bilgiler aktardı. Sunumun ardından gerçekleştirilen musiki dinletisi ise katılımcılara huzur dolu dakikalar yaşattı. İlahi ve musiki eserleriyle süslenen bu bölüm, programın en çok ilgi gören etkinliklerinden biri oldu.
Etkinliğin sonunda, Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi Kadın Kolları tarafından hazırlanan hediyeler öğreticilere takdim edildi. Katılımcılara özel olarak hazırlanan ikramlar da sunularak program tamamlandı. Öğreticiler, bu anlamlı günde hatırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Müftülük yetkililerine teşekkür etti.
Amasya İl Müftülüğü yetkilileri, Öğretmenler Günü vesilesiyle gerçekleştirilen bu programın Kur’an Kursu öğreticilerine moral ve motivasyon sağladığını, benzer çalışmaların yıl boyunca devam edeceğini belirtti. Manevi eğitimin temel taşı olan öğreticilere verilen değerin artırılması yönünde çalışmaların süreceği ifade edildi.
