44,0930 %0.04
51,1069 %-0.19
7.194,82 % -1,47
68.858,36 %2.702
Amasya
Parçalı az bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM KGK İftar Buluşması Osmaniye’de

KGK İftar Buluşması Osmaniye’de

Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından düzenlenen bölgesel iftar programı Osmaniye’de gazetecilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde…

 

 

KGK İftar Buluşması Osmaniye’de 1

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen bölgesel iftar programlarından biri Osmaniye’de gerçekleştirildi. Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Beyoğlu Tesisleri’nde düzenlenen programa farklı illerden gazeteciler ve KGK temsilcileri katıldı.

 

1 / 9
KGK İftar Buluşması Osmaniye’de 2

Düzenlenen iftar programına KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Kahramanmaraş İl Temsilcisi Bekir Doğan, Mersin İl Temsilcisi Abdullah Biçer, Kilis İl Temsilcisi Mahmut Özbalcı, Hatay Dörtyol Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Esma Kural ile Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ve cemiyet yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.

 

Programda ezanın okunmasının ardından davetliler birlikte oruçlarını açtı. İftar sonrası yapılan konuşmalarda gazeteciler arasındaki dayanışma ve mesleki birlikteliğin önemine vurgu yapıldı.

2 / 9
KGK İftar Buluşması Osmaniye’de 3

Gazeteciler Arasında Dayanışma Vurgusu

 

Programda konuşan Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, gazetecilerin bir araya gelmesinin meslek dayanışması açısından önemli olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti. Avcı ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla programa katılan kadın gazetecilerin ve tüm kadınların gününü kutladı.

3 / 9
KGK İftar Buluşması Osmaniye’de 4

Avcı konuşmasında, Osmaniye’de daha önce de bölgesel KGK iftar programı düzenlediklerini hatırlatarak, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı organizasyonlar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti binasının yaşanan depremlerde hasar aldığını da hatırlatan Avcı, güçlendirme ve tadilat çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından cemiyetin geleneksel ödül törenlerini yeniden düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Avcı, Türkiye’nin 81 ilindeki KGK temsilcilerini Osmaniye’de ağırlamak istediklerini ifade etti.

4 / 9
KGK İftar Buluşması Osmaniye’de 5

Genel Başkan Dim: Osmaniye Bizim İçin Çok Değerli

 

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise konuşmasında Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin KGK için önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Dim, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı’nın konseyin kuruluşundan bu yana aktif görev aldığını ve Yerel Medya Meclisi Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlattı.

 

Dim, Osmaniye’nin KGK açısından her zaman önemli bir şehir olduğunu belirterek, gazetecilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

5 / 9
KGK İftar Buluşması Osmaniye’de 6

İstanbul’da da kısa süre önce bir KGK iftar programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Dim, bu programlara özellikle kadın gazetecilerin yoğun katılım gösterdiğini belirterek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını söyledi.

6 / 9
KGK İftar Buluşması Osmaniye’de 7

Geleneksel Medya Zor Bir Süreçten Geçiyor

 

Konuşmasının devamında medya sektörünün yaşadığı dönüşüme değinen Mehmet Ali Dim, özellikle geleneksel medyanın ciddi bir dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade etti.

 

Basılı gazetelerin baskı maliyetlerinin giderek arttığını belirten Dim, birçok gazetenin matbaa bulmakta dahi zorlandığını söyledi. Günümüzde haberin sosyal medya ve internet üzerinden çok hızlı yayıldığını vurgulayan Dim, yazılı basının dijital dönüşüme ayak uydurmasının önemine dikkat çekti.

7 / 9
KGK İftar Buluşması Osmaniye’de 8

Bu nedenle basılı gazetelerin giderek e-gazete formatına yönelmesi gerektiğini ifade eden Dim, medya sektöründe yaşanan ekonomik zorluklara yönelik yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini dile getirdi.

8 / 9
KGK İftar Buluşması Osmaniye’de 9

Osmaniye’de gerçekleştirilen KGK bölgesel iftar programı, gazetecilerin mesleki dayanışmasını güçlendiren önemli bir buluşma olarak dikkat çekti. Program, gazetecilerin sohbet etmesi ve fikir alışverişinde bulunmasının ardından sona erdi.

9 / 9
KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *