Amasya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Reşat Karagöz, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Suluova Hürriyet Mahallesi’nde bulunan eski devlet hastanesi arazisinin özelleştirme kapsamına alınmasına sert tepki gösterdi.
Karagöz, yaptığı açıklamada söz konusu arazinin yıllarca bölge halkına sağlık hizmeti sunduğunu hatırlatarak, bu alanın yeniden kamu yararına kullanılabileceğini ifade etti. Şehrin merkezinde yer alan bu değerli arazinin satış listesine alınmasının doğru olmadığını belirten Karagöz, alternatif kullanım alanlarına dikkat çekti.
Açıklamasında, “Bu alan yeniden sağlık yatırımı, eğitim alanı, sosyal donatı ya da kamusal bir yaşam alanı olarak değerlendirilebilecekken satışa çıkarılıyor” diyen Karagöz, özellikle üniversite öğrencileri için yurt ihtiyacına çözüm olabilecek bir alanın elden çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Kamu varlıklarının özelleştirilmesine yönelik eleştirilerini de dile getiren Karagöz, son yıllarda birçok kamu varlığının satışa konu edildiğini belirterek, bu sürecin gelecekte telafisi zor sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Karagöz, “Bu ülkenin varlıkları elden çıkarılırken, gelecek nesillerin hakkı da birlikte satılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Suluova’nın merkezinde yer alan arazinin şehir için ortak bir değer olduğunu ifade eden Karagöz, bu tür alanların kamu yararı gözetilerek değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özelleştirme yerine, sosyal ve kamusal ihtiyaçlara yönelik projelerin hayata geçirilmesinin daha doğru olacağını savundu.
Karagöz’ün açıklamaları, kamuoyunda tartışma yaratırken, söz konusu arazinin geleceğine ilişkin karar süreci merakla takip ediliyor. Yetkililerden konuyla ilgili yapılacak yeni açıklamaların önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.
