reklam
reklam
40,5570 %-0.48
47,6759 %-0.49
4.353,94 % -1,35
116.984,47 %-1.663
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Cumhuriyeti Kuran Şehirler Erzurum’da Buluştu: ATSO’dan Anlamlı Katılım

Cumhuriyeti Kuran Şehirler Erzurum’da Buluştu: ATSO’dan Anlamlı Katılım

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası, “Cumhuriyeti Kuran Şehirler” programı kapsamında Erzurum’da düzenlenen Erzurum Kongresi’nin 106. yıl dönümü anma etkinliklerine katıldı.

Cumhuriyeti kuran şehirler arasında yer alan Amasya, Erzurum Kongresi’nin 106. yıl dönümünde düzenlenen anma programına güçlü bir katılım sağladı.

Cumhuriyeti Kuran Şehirler Erzurum’da Buluştu: ATSO’dan Anlamlı Katılım 1

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çıtır ve Genel Sekreter Yardımcısı Tuğba Ulutaş, “Cumhuriyeti Kuran Şehirler” programı kapsamında Erzurum’da gerçekleştirilen etkinliklere katıldı. Program; kortej yürüyüşü ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlarken, tarihi Erzurum Kongresi’nin yapıldığı binada gerçekleştirilen temsili canlandırma duygusal anlara sahne oldu.

1 / 5
Cumhuriyeti Kuran Şehirler Erzurum’da Buluştu: ATSO’dan Anlamlı Katılım 2

Etkinlikte, Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odaları bir araya gelirken, ortak tarihî sorumluluğa dikkat çekildi. Katılımcılar, sadece geçmişin hatırlanmadığı, aynı zamanda ekonomik ve sosyal iş birliğini güçlendiren bir dayanışma örneği oluşturduklarını ifade etti.

2 / 5
Cumhuriyeti Kuran Şehirler Erzurum’da Buluştu: ATSO’dan Anlamlı Katılım 3

Programda konuşan ATSO Başkanı Murat Kırlangıç, “Cumhuriyetimizi kuran şehirlerin ruhu bugün Erzurum’da bir araya geldi. Bu şehirler yalnızca coğrafi noktalar değil; bağımsızlık mücadelesinin, cesaretin ve vatan sevgisinin simgeleridir.” dedi. Kırlangıç, Amasya’nın dün olduğu gibi bugün de aynı inançla ülkenin kalkınmasına katkı sunduğunu vurguladı.
“Kadınlarımızla, gençlerimizle, sanayicimiz ve girişimcimizle bu ülkenin yükünü omuzlamaya hazırız. Cumhuriyeti kuran şehirlerin bugünkü temsilcileri olarak, bu mücadeleyi sadece anmakla kalmayacak; yaşatacak ve geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullanan Kırlangıç, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andı.

3 / 5
Cumhuriyeti Kuran Şehirler Erzurum’da Buluştu: ATSO’dan Anlamlı Katılım 4

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde ise Prof. Dr. Firdes Temizgüney “Erzurum Kongresi ve Cumhuriyete Giden Süreç”, Dr. İlhami Fındıkçı ise “Küresel Krizi Yönetecek İnsan, Aile, Şirket ve Devlet Teorisi ile Atatürk’ün Liderlik Vizyonu” başlıklı sunumlarıyla dikkat çekti.

4 / 5
Cumhuriyeti Kuran Şehirler Erzurum’da Buluştu: ATSO’dan Anlamlı Katılım 5

Etkinlik, Cumhuriyetin temel taşlarını oluşturan şehirler arasındaki kardeşlik bağlarını pekiştirerek, ortak mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağladı.

5 / 5
KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *