Merzifon’da geleneksel hale gelen yayla şenlikleri bu yıl da coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Merzifon Yörükleri Gelinsini Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Yayla Şenliği, doğayla iç içe, eğlenceli ve kültürel bir atmosferde gerçekleştirildi. Şenliğe çok sayıda davetli, vatandaş ve protokol üyeleri katıldı.

Etkinliğe AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, ilçe başkan yardımcıları, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katılım sağladı. Katılımcılar, Yörük kültürünü yansıtan renkli etkinliklerle dolu bir gün geçirirken, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken mesajlar da verildi.

Keleş: “Birlik ve Kardeşlik Duygularımızı Pekiştiriyoruz”
Yayla şenliğinde vatandaşlarla sohbet eden ve etkinliklere aktif olarak katılan AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, şenlik sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Başkan yardımcılarımız, Gençlik Kolları Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, Merzifon Yörükleri Gelinsini Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Süleyman Baş ve dernek yönetiminin düzenlemiş olduğu yayla şenliğine katılım sağladık. Eğlenceli ve keyifli bir güne ev sahipliği yaptıkları için Merzifon Yörükler Derneği’ne ve tüm Yörük kardeşlerimize gönülden teşekkür ederim. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Nice böyle güzel yayla şenliklerinde buluşmak dileğiyle, emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim.”

Kültürel Değerlere Sahip Çıkılıyor
Yayla şenliği kapsamında halk oyunları gösterileri, yöresel müzik dinletileri ve çeşitli geleneksel yarışmalar gerçekleştirildi. Yörük kültürünü yaşatmaya yönelik bu tür etkinlikler, genç kuşaklara kültürel mirasın aktarılması açısından da büyük önem taşıyor. Etkinlik alanında kurulan stantlarda yöresel lezzetler, el emeği ürünler ve Yörük yaşamına dair unsurlar vatandaşlara tanıtıldı.

Dayanışmanın ve Kaynaşmanın Adresi
AK Parti heyetinin etkinliğe katılımı, yerel halk tarafından memnuniyetle karşılandı. Katılımcılar, böylesi kültürel etkinliklerin siyasiler tarafından desteklenmesini olumlu bulduklarını belirterek, hem sosyal dayanışmanın hem de geleneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti.