Gazze’de işlenen soykırıma ve burada yaşayan mazlumlara yönelik AGD Merzifon Temsilciliği tarafından Taştan Sönmez Caddesi’nde bulunan destek çadırında nöbet tutan Saadet Partisi Merzifon İlçe Başkanı Salih Sarıkaya, ilçe halkını destek vermeye davet etti.

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen organizasyonlarla Gazze’deki mazlumlara Türkiye genelinden yardımların ulaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Saadet Partisi Merzifon İlçe Başkanı Salih Sarıkaya, “İsrail'in Gazze'de başlattığı işgal, maalesef ki tüm acımasızlığı ile devam etmektedir. Yakın tarihin en acımasız ve en vahşi işgali, bugüne kadar on binlerce mazlumun canını almıştır.

Siyonist rejim, kadın, çocuk, yaşlı demeden hunharca bir şekilde katliamlar yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Hastaneler, camiler, kiliseler, okullar ve mülteci kamplarını dahi hedef alan terör devleti, tüm dünyanın gözü önünde bütün savaş suçlarını işlemektedir. İsrail hapishanelerinde Filistinli mazlumlara uygulanan işkence ve tecavüzler ise, artık uygulanan zulmün ne denli korkunç olduğunu gözler önüne sermektedir. Evet, Gazze’de bir soykırım vardır ve bu soykırım tüm dünya devletlerinin gözü önünde yapılmaktadır. Srebrenitsa’da, Karabağ’da, Yemen’de ve nice İslam ülkesinde yaşananlar bugün Gazze’de tekrar etmektedir. İnsanlığın, vicdanın ve uluslararası hukuk ilkelerinin yok sayılarak işlendiği bu katliamlar, şimdiden tarihe kara bir leke olarak geçmiştir” dedi.

Bugün Gazze’de binlerce çocuk ve mazlum vatandaşın açlıkla başbaşa bırakıldığını da söyleyen Sarıkaya, “Dünyanın gözü önünde Gazze’de hergün onlarca çocuk açlıktan ölüyor. Siyonist İsrail, hem soykırımlarına devam ederken, hem de Gazze halkına giden yardımlara engel olmaya çalışıyor. Bizde Merzifon’da Gazze’nin sesi olmaya devam edeceğiz. Halkımı da Taştan Sönmez Caddesi’nde açtığımız çadıra davet ediyor ve desteklerini bekliyoruz” dedi.