Amasya Üniversitesi ile Türkiye Beyazay Derneğinin proje sahibi olduğu
EuropeAid/167108/ID/ACT/TR/252 sayılı "Kadınlar Geleceği Yenilenebilir Enerji Yönüyle Kodluyor" isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında “Beyin Fırtınası ve Yaratıcı Düşünme Yaklaşımları” konulu seminer düzenlendi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yavuz ile Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kara’nın konuşmacı olarak katıldığı seminer, Amasya Üniversitesinin akademik, idari personelinin yanı sıra Özel Amasya Sınav Anadolu ve Fen Lisesi ile Alptekin Anadolu Lisesinin idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ilgiyle dinlendi.
Seminerin ilk konuşmacısı olan Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kara, “TRIZ, Rusça “Yaratıcı Problem Çözme Teorisi” anlamına gelen “Teoriya Resheniya Izobretatelskikh Zadatch” kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. TRIZ yöntemi, 1946 yılında Sovyetler Birliği Patent Ofisi’nde çalışmakta olan G. Saluovich Altshuller ve meslektaşları tarafından, dünya üzerinde var olan patentleri incelenmeleri ve ortak özelliklerine göre sınıflandırılması ile geliştirilmiştir” ifadelerini kullandı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yavuz ise, “TRIZ yönteminin 4 temel paradigması vardır: çelişkiler, ideallik, fonksiyonellik ve kaynakların kullanımı. Bu paradigmalar doğrultusunda TRIZ yöntemi 4 aşamalı olarak tanımlanmıştır. Bu aşamaların ilki sorunun tanımlanmasıdır. Problem belirlendikten sonra genel TRIZ sorunlarıyla karşılaştırılır ve eşleştirilir. Ardından bu sorunlara karşılık gelen genel TRIZ çözümü bulunur ve soruna ilişkin ideal çözüm geliştirilir. Problem çözme yöntemi olarak TRIZ; gelişi güzel fikir toplanması üzerine kurulmuş beyin fırtınası gibi tekniklerin aksine; eski sistemlerin iyileştirilmesi ya da yeni sistemlerin tasarlanması için bilgi ve teknoloji tabanlı sistematik yaklaşımları kullanır. Bu yüzden tahminden çok, eldeki verilerin en iyi değerlendirilmesine dayanır” ifadelerine yer verdi.
Amasya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.
"Beyin Fırtınası ve Yaratıcı Düşünme Yaklaşımları" Semineri Düzenlendi


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: