reklam
reklam
42,4509 %0,46
49,3576 %0,76
5.551,47 % -1,86
95.547,10 %0.734
Amasya
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Amasya’da Geleceğin Teknoloji Yıldızları Mezun Oldu

Amasya’da Geleceğin Teknoloji Yıldızları Mezun Oldu

Amasya’da gerçekleştirilen DENEYAP Türkiye mezuniyet töreninde genç teknoloji gönüllüleri, üç yıllık eğitim sürecini tamamlayarak geleceğin mühendisleri olma yolunda ilk adımlarını attı. Detaylar haberimizde…

Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle yürütülen DENEYAP Türkiye Projesi kapsamında Amasya’da eğitim gören öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı. Üç yıl süren teknoloji dolu eğitimlerini tamamlayan gençler, bilgi ve becerileriyle Türkiye’nin geleceğine yön verecek teknoloji yıldızları olarak mezun oldular.
 

Amasya’da Geleceğin Teknoloji Yıldızları Mezun Oldu 1

Gençler Üretiyor, Türkiye Güçleniyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle yürütülen DENEYAP Türkiye Projesi, Türkiye’nin dört bir yanında gençlere teknoloji odaklı eğitim fırsatları sunmaya devam ediyor.
Amasya’da da yürütülen proje kapsamında üç yıl önce programa dahil olan öğrenciler, bilgi, beceri ve özgüvenle donanmış bireyler olarak mezuniyet sevincini yaşadı.
Proje kapsamında öğrenciler; Robotik ve Kodlama, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Elektronik Programlama, Nesnelerin İnterneti gibi 11 farklı alanda yoğun eğitimler aldı. Bu süreçte, fikirlerini projelere dönüştürmeyi öğrenen öğrenciler, yenilikçi çözümler üretmenin yanı sıra takım çalışmasının önemini de deneyimledi.
 

1 / 4
Amasya’da Geleceğin Teknoloji Yıldızları Mezun Oldu 2

Törene Yoğun Katılım ve Gurur Dolu Anlar
Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen mezuniyet törenleri, toplamda 9.490 öğrencinin geleceğe uğurlandığı anlamlı bir etkinliğe dönüştü.
Amasya’da yapılan törende İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Yaser Ergün, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Niyazi Kızılırmak, Defterdarlık İl Müdürü Ali Çakır ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan da hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşma yapan protokol üyeleri, DENEYAP Projesi’nin Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun en somut örneklerinden biri olduğunu belirtti. Katılımcılar, gençlerin artık yalnızca teknoloji kullanıcıları değil, aynı zamanda teknoloji üreticileri haline geldiklerini vurguladı.
 

2 / 4
Amasya’da Geleceğin Teknoloji Yıldızları Mezun Oldu 3

DENEYAP Mezunlarından Geleceğe Umut
Üç yıl boyunca farklı alanlarda eğitim alan öğrenciler, sadece teknolojiyi öğrenmekle kalmadı; üretmenin hazzını, takım ruhunu, azmin gücünü ve pes etmemeyi öğrendiler. Eğitim sürecinde ürettikleri projelerle yaratıcılıklarını ortaya koyan gençler, gelecekte Türkiye’nin teknoloji vizyonuna yön verecek potansiyele ulaştılar.
DENEYAP mezunlarının, ülkenin dijital dönüşüm sürecinde aktif rol üstleneceğine dikkat çeken Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, “Bu gençler geleceğimizin mühendisleri, bilim insanları ve girişimcileri olacak. Türkiye’nin en büyük gücü; düşünen, üreten ve paylaşan gençleridir.” ifadelerini kullandı.
 

3 / 4
Amasya’da Geleceğin Teknoloji Yıldızları Mezun Oldu 4

Emeği Geçenlere Teşekkür
Törenin sonunda, DENEYAP öğrencilerinin başarısında emeği bulunan tüm kurumlara, eğitmenlere ve proje koordinatörlerine teşekkür edildi.
Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, DENEYAP Türkiye’nin sadece bir eğitim programı değil; aynı zamanda teknolojiye yön veren bir gençlik hareketi olduğunu vurguladı.
Gençlerin bilgi, deneyim ve vizyonla ülkesine değer katacağına inanılan projede, yeni dönem eğitimleri için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
 

4 / 4
KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *