45,0379 %0.19
52,8518 %0.28
6.815,04 % 0,53
77.623,31 %0.164
Amasya
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi ASAYİŞ Amasya Jandarma Hırsızlara Geçit Vermedi

Amasya Jandarma Hırsızlara Geçit Vermedi

Amasya’da kablo hırsızlığına yönelik operasyonda şüpheliler yakalandı, 3 kişi tutuklandı, detaylar haberimizde...

Haberleri

Amasya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Amasya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş ekipleri ile Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), Merkez ilçeye bağlı Oluz ve Kaleboğazı köylerinde meydana gelen hırsızlık olayı üzerine harekete geçti.

Yapılan çalışmalar kapsamında, Türk Telekom firmasına ait yaklaşık 1500 metre uzunluğunda kablo ile 20 adet ahşap direğin çalındığı tespit edildi. Olayın aydınlatılması için geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatan ekipler, titiz bir çalışma yürüttü.

Soruşturma sonucunda, olayla bağlantılı olduğu belirlenen 6 şüpheli şahıs, Merkez ilçeye bağlı Oluz köyünde düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda aynı gün adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3’ü, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer 3 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Amasya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

Yetkililer, bölgede benzer suçların önlenmesine yönelik denetim ve çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirtirken, vatandaşların şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmelerinin önemine dikkat çekti.

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *