45,5815 %0.14
53,0791 %0.15
6.696,18 % 0,77
76.684,50 %-1.79
Amasya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi Videolar GÜNDEM Amasya’da Sel Alarmı: Okullar Tatil

Amasya’da Sel Alarmı: Okullar Tatil

Amasya Valiliği, yoğun yağışlar ve Yeşilırmak’ta beklenen taşkın riski nedeniyle Amasya Merkez ve Taşova ilçesinde 20 Mayıs Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Detaylar haberimizde…

Haberleri

Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, son günlerde bölgede etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle Yeşilırmak ve ırmağı besleyen derelerde taşkınların meydana geldiği belirtildi.

 

Meteoroloji verilerine göre yağışların devam edeceğinin ifade edildiği açıklamada, Tokat Almus Barajı’nın tam doluluğa ulaşmasının ardından su tahliyesi yapılmasının beklendiği kaydedildi. Bu nedenle Yeşilırmak’taki su seviyesinin ciddi şekilde artabileceği ve yeni taşkın risklerinin oluşabileceği bildirildi.

 

Valilik tarafından yapılan duyuruda, olası olumsuzlukların önüne geçebilmek amacıyla Amasya Merkez ve Taşova ilçesinde tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği açıklandı.

 

 

 

Karara göre; resmi ve özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, olgunlaşma enstitüsü, özel öğretim kursları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 20 Mayıs 2026 Çarşamba günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilecek.

 

Yetkililer, vatandaşların dikkatli olması ve resmi kurumlar tarafından yapılacak uyarıları takip etmesi gerektiğini vurguladı. Bölgede ekiplerin taşkın riskine karşı çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

 

Özellikle Yeşilırmak çevresinde yaşayan vatandaşların tedbirli olması istenirken, olası risklere karşı ilgili kurumların koordinasyon halinde çalıştığı belirtildi. Amasya genelinde yaşanan yoğun yağışların ardından birçok noktada su seviyelerinde artış gözleniyor.

KAYNAK: Amasya Valiliği
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız