44,2795 %0.22
50,5902 %-0.78
7.136,03 % -0,98
70.753,25 %-0.018
Amasya
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SPOR Sarı-Lacivertlilerden Transferde Rest!

Sarı-Lacivertlilerden Transferde Rest!

Fenerbahçe Başkan Vekili Murat Salar, FBTV’de katıldığı programda Ademola Lookman transfer sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Salar, transfer görüşmeleri sırasında İtalya temsilcisi Atalanta’nın talep ettiği teminat mektubunun, Fenerbahçe’nin kurumsal geçmişi ve itibarıyla bağdaşmadığını vurguladı.

Lookman transfer sürecine doğrudan dahil olduğunu belirten Murat Salar, Atalanta kulübünün teminat mektubu talebini şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti. Salar, “Fenerbahçe kulübü tarihinde hiçbir zaman teminat mektubu vermemiştir, almamıştır. Bu uygulama pratikte de olan bir şey değildir. Biz bu talebi kendimize hakaret kabul ettik” dedi.

Fenerbahçe’nin 120 yıllık köklü bir camia olduğunun altını çizen Salar, “Hangi bankanın itibarı 120 yıllık Fenerbahçe’den daha yüksektir? Biz Fenerbahçe’nin itibarının bir kağıttan çok daha değerli olduğunu savunduk” ifadelerini kullandı. Daha önce Avrupa’nın dev kulüplerinden oyuncular transfer edildiğini hatırlatan Salar, “Manchester United’dan, PSG’den futbolcu aldık. Hiçbirine teminat mektubu vermedik” diye konuştu.

Açıklamalarında İtalya’dan bir başka kulüp olan Lazio örneğine de değinen Murat Salar, Lazio’nun benzer bir talepte bulunmadığını vurguladı. Salar, “Lazio’nun teminat mektubu istemediği bir ortamda, başka bir İtalyan kulübünün bu talebi kabul edilemez. Bu durum emsal teşkil eder ve tüm Türk kulüpleri için bir bariyer oluşturur” dedi.

Fenerbahçe’nin transfer politikasının net olduğunu ifade eden Salar, “Lookman’ı almak istedik, şartlarımızı sonuna kadar zorladık. Ancak teminat mektubu futbol transfer literatüründe olan bir şey değil. Fenerbahçe ne teminat mektubu vermiştir ne de almıştır, bundan sonra da bu ilkesinden vazgeçmeyecektir” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Murat Salar’ın bu çıkışı, Fenerbahçe camiasında geniş yankı uyandırırken, transfer süreçlerinde kulüpler arası güven ve itibar tartışmalarını da yeniden gündeme taşıdı.
 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *