50,0565 %0.06
56,2964 %0.13
6.601,12 %1.00
76.251,34 %-4.89
Amasya
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler EĞİTİM Amasyalı Öğrenciden Dünya Üçüncülüğü!

Amasyalı Öğrenciden Dünya Üçüncülüğü!

Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Mehmet Yusuf Bıyıklı, geliştirdiği “Akıllı Otopark Sistemi” projesiyle 22 ülkeden 142 projenin katıldığı uluslararası organizasyonda dünya üçüncüsü oldu. Detaylar haberimizde…

Haberleri
Amasyalı Öğrenciden Dünya Üçüncülüğü!

Amasya eğitim alanında uluslararası bir başarıya daha imza attı. Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Mehmet Yusuf Bıyıklı, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Mevlüt Şahin danışmanlığında hazırladığı “Akıllı Otopark Sistemi” projesiyle 8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’nde dünya üçüncülüğünü elde etti. Gaziantep’te düzenlenen organizasyonda Amasya’yı temsil eden öğrenci, geliştirdiği projeyle uluslararası alanda ödüle layık görüldü.

Amasyalı Öğrenciden Dünya Üçüncülüğü! 1

22 Ülkeden 142 Proje Yarıştı

26-28 Ekim 2026 tarihleri arasında Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türk Dünyası Çocuk Vakfı iş birliğiyle 8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği düzenlendi.

Organizasyona 22 farklı ülkeden toplam 142 proje katıldı. Amasya Şehit Ferhat Ünelli BİLSEM öğrencisi Mehmet Yusuf Bıyıklı, danışman öğretmeni Mevlüt Şahin rehberliğinde hazırladığı projeyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

 

1 / 4
Amasyalı Öğrenciden Dünya Üçüncülüğü! 2

Akıllı Otopark Sistemiyle Yakıt Tasarrufu Hedefleniyor

Amasyalı öğrencinin geliştirdiği Akıllı Otopark Sistemi, çok katlı otoparklarda sürücülerin boş park yeri ararken yaşadığı zaman kaybına çözüm sunmayı amaçlıyor.

 

2 / 4
Amasyalı Öğrenciden Dünya Üçüncülüğü! 3

Amasya’daki katlı otopark modeli temel alınarak hazırlanan sistem, araç sürücülerini en yakın boş park alanına yönlendirecek şekilde tasarlandı.

Projenin, otopark içerisinde gereksiz araç dolaşımını azaltarak zaman ve yakıt tasarrufu sağlaması hedefleniyor.

 

3 / 4
Amasyalı Öğrenciden Dünya Üçüncülüğü! 4

Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğünden Tebrik

Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, uluslararası başarı elde eden öğrenci ve danışman öğretmenini tebrik etti.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak projede emeği geçen danışman öğretmenimiz Mevlüt Şahin’i ve öğrencimiz Mehmet Yusuf Bıyıklı’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Mehmet Yusuf Bıyıklı, Akıllı Otopark Sistemi projesiyle Amasya’yı uluslararası organizasyonda temsil ederek üçüncülük ödülünü kazandı.

4 / 4
KAYNAK: Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız