Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşma büyük heyecana sahne oldu. 14 Eylül 2025 Pazar günü İstanbul’da oynanan mücadelede Fenerbahçe, güçlü rakibi Trabzonspor’u 1-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında Trabzonspor etkili başladı. Bordo-mavili ekip, Paul Onuachu ile öne geçtiğini düşündü ancak hakem, VAR incelemesi sonrası faul gerekçesiyle golü iptal etti. Bu karar Trabzonspor cephesinde büyük üzüntü yaratırken, Fenerbahçe taraftarı rahat bir nefes aldı.
Maçın kırılma anı ise ilk yarının sonlarına doğru geldi. Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Youssef En-Nesyri, 45. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi. Sarı-lacivertliler bu golle soyunma odasına 1-0 üstünlükle girdi.
İkinci yarıya Trabzonspor daha istekli başlasa da işler yolunda gitmedi. Orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu, rakibine yaptığı sert müdahale sonrası VAR incelemesiyle kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Eksik kalan Trabzonspor, hücumda etkili olamadı ve aradığı beraberlik golünü bulamadı.
Fenerbahçe ise özellikle ikinci yarıda kontrollü bir oyun sergiledi. İrfan Can Kahveci ve En-Nesyri’nin şutları direkten dönerken, sarı-lacivertliler farkı artırma şanslarını değerlendiremedi. Buna rağmen savunmada disiplinli bir performans gösteren Fenerbahçe, üstünlüğünü maç sonuna kadar korumayı başardı.
Alınan bu sonuçla Fenerbahçe puanını 10’a yükseltti ve zirve yarışında iddiasını sürdürdü. Trabzonspor ise 10 puanda kalarak bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Karşılaşma sonrası Fenerbahçe camiası büyük sevinç yaşarken, Trabzonspor’da kırmızı kart ve iptal edilen gol tartışma konusu oldu.