Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen Emre Belözoğlu için resmi imza töreni düzenlendi. Sarı-lacivertli kulüp, İsmail Kartal ile yolların ayrılmasının ardından anlaşmaya vardığı 46 yaşındaki teknik adamla 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Chobani Stadı'nda gerçekleştirilen törene Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyeleri Cihan Kamer ve Önder Fırat da katıldı. Belözoğlu, böylece yeniden Fenerbahçe'nin teknik direktörlük görevini üstlendi.
Fenerbahçe yönetimi, teknik direktör değişikliğinin ardından yürüttüğü görüşmeler sonucunda Emre Belözoğlu ile anlaşmaya vardı. Sarı-lacivertli kulüp, 3 Kasım 2026 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirimle Belözoğlu'nun Futbol A Takımı teknik direktörlüğüne getirildiğini resmen duyurdu.
İmza töreninde konuşan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Kamer, İsmail Kartal'ın istifasının ardından yeni teknik direktör arayışına başladıklarını belirtti. Kamer, Emre Belözoğlu ile şampiyonluk hedefi doğrultusunda yola devam etme kararı aldıklarını ifade ederek teknik adamın futbol bilgisine ve karakterine güvendiklerini söyledi.
Fenerbahçe'de futbolculuk, sportif direktörlük ve teknik direktörlük görevlerinde bulunan Emre Belözoğlu, son olarak Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'yı çalıştırıyordu. Kasımpaşa Kulübü, 3 Kasım tarihinde yaptığı açıklamayla Belözoğlu ve teknik ekibiyle yolların ayrıldığını duyurmuştu.
Daha önce Fenerbahçe'nin başında 10 karşılaşmaya çıkan Belözoğlu, bu müsabakalarda 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşamıştı. Sarı-lacivertli takımda yeniden göreve başlayan teknik adam, imza töreninin ardından Fenerbahçe'nin teknik yönetimindeki yeni dönemine resmen başladı.
