Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya İl Başkanı Mustafa Akgül, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın’ın son açıklamalarına destek vererek, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti yöneticilerini sert bir dille eleştirdi. Akgül, “MHP’ye dönük mesnetsiz suçlamalarla kimse bir yere varamaz. Kervan yürümektedir, millet gerçeği görmektedir” ifadelerini kullandı.
“MHP’ye İftiralarla Siyaset Üretilmez”
Akgül açıklamasında, Prof. Dr. E. Semih Yalçın’ın, İYİ Parti’nin MHP’ye yönelik iftira ve karalama kampanyalarına verdiği cevabın altına imzasını attığını belirtti. Akgül, “Hasbelkader edindiği siyasi mevkileri, MHP düşmanlığıyla korumaya çalışanlar var. Sayın Yalçın’ın da ifade ettiği gibi; bunlar siyaset yapmak yerine iftira siyasetine bel bağlamışlardır” dedi.
“Terörsüz Türkiye Hedefi, MHP’nin Kırmızı Çizgisidir”
Akgül, MHP’nin Cumhur İttifakı çatısı altında ortaya koyduğu ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonunun, milli bir dava olduğunu vurguladı. Bu yolda MHP’nin kararlı duruşunun bazı kesimleri rahatsız ettiğini belirterek, “İP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun, MHP’nin terörle mücadele konusundaki tavizsiz çizgisine dil uzatması, sadece siyasi bir hezeyandır. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan endişemiz olsun” ifadelerini kullandı.
“Türk Milliyetçiliğini Kimse MHP’den Sorgulayamaz”
Mustafa Akgül, Türk milliyetçiliğinin; yüksek ahlak, vefa, edep ve töreye bağlılık gerektirdiğini belirterek, “Türk milliyetçiliğini yıllarca savunmuş MHP’ye karşı bugün seviye kaybı içerisinde hakaretamiz ifadeler kullananlar, önce aynaya bakmalıdır. Bu değerlerin kırıntısını taşımayanlar, milliyetçilik taslayamaz” dedi.
“Siyasi Histeri, Gerçeklerin Üstünü Örtemez”
Akgül, Dervişoğlu’nun ve İYİ Parti’nin MHP’ye yönelik tutumunu “siyasi histeri ve haysiyet cellatlığı” olarak nitelendirerek, “Müsavat Efendi’nin MHP’ye saldırarak prim yapmaya çalışması, artık milletin gözünde iflas etmiştir. Hakaretle siyaset yapanların sonu, siyasi tarihte kara bir sayfa olmaktır” şeklinde konuştu.
“MHP’ye Çamur Atmaya Çalışanlar, O Çamura Batacaktır”
İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez’i de hedef alan Akgül, “Doktorluk yemini etmiş bir kişi olarak, siyasi nezaket ve edep sınırlarını aşan beyanlar vermesi kabul edilemez. Bu şahsın geçmişteki ilişkileri ve şüpheli faaliyetleri milletimizin hafızasındadır” dedi. Akgül, MHP’ye yönelik saldırıların arkasında küresel ve emperyal odakların olduğunu ima ederek, “Kimin kime akıl verdiği, kimin kimle iş birliği içinde olduğu artık milletin malumudur” diye ekledi.
“MHP, Milletin Vicdanıdır”
MHP’nin siyaset sahnesindeki rolünün; adalet, kararlılık ve ülke menfaatleri doğrultusunda şekillendiğini belirten Mustafa Akgül, “Hiçbir siyasi kumpas, MHP’nin Türk milleti nezdindeki prestijini zedeleyemez. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu Terörsüz Türkiye hedefi, sadece bir siyasi söylem değil, milletin ortak duası ve ülküsüdür” ifadelerini kullandı.
MHP Amasya İl Başkanı Mustafa Akgül, MHP’ye yönelik saldırılara karşı sert ve net bir duruş sergileyerek, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin liderliğinde yürütülen Terörsüz Türkiye vizyonunun arkasında olduklarını belirtti. MHP’nin milli değerlerin yılmaz savunucusu olduğunu bir kez daha hatırlatan Akgül, “Kervan yürüyor, engel olmak isteyenler ise kendi sözlerinde boğuluyor” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.