44,1002 %0.06
51,0405 %-0.35
7.332,57 % -0,31
70.305,17 %-1.114
Amasya
Açık
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET Keleş’ten Maaş Krizi İddiası

Keleş’ten Maaş Krizi İddiası

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, Merzifon Belediyesi’nde çalışanların Ocak 2026 maaşlarında yaklaşık 10 bin TL’lik farkın eksik yatırıldığını belirterek bayram öncesi çalışanların mağdur olduğunu söyledi. Detaylar haberimizde…

Merzifon Belediyesi’nde Maaş Tartışması Gündemde

 

Amasya’nın Merzifon ilçesinde belediye çalışanlarının maaşlarıyla ilgili yeni bir tartışma gündeme geldi. AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, yaptığı açıklamada Merzifon Belediyesi’nde çalışan yüzlerce personelin Ocak 2026 maaşlarında yaklaşık 10 bin TL’lik farkın eksik yatırıldığını iddia etti.

 

Keleş, belediyeciliğin en temel sorumluluklarından birinin çalışanların alın terinin karşılığını zamanında, eksiksiz ve şeffaf şekilde ödemek olduğunu belirterek, çalışanların maaşlarının gecikmesi ya da eksik yatırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

 

“712 Çalışan Maaş Farkını Bekliyor”

 

Merzifon Belediyesi’nin 2026 Performans Programı’nda yer alan verilere göre belediyede yaklaşık 712 çalışan bulunduğunu ifade eden Keleş, Ocak ayı maaşlarında oluşan farkın hâlâ ödenmediğini dile getirdi.

 

Keleş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Ocak 2026 maaşları çalışanlara yaklaşık 10 bin TL eksik yatırıldı. Aradan haftalar geçmesine rağmen bu fark hâlâ ödenmiş değil. Üstelik Şubat 2026 maaşının ödeme tarihi olan 15 Mart yaklaşmasına rağmen Ocak ayına ait bu eksik ödeme sorunu hâlâ çözülebilmiş değil.”

 

Bayram Öncesi Çalışanlar Zor Durumda

 

Eksik maaş ödemelerinin özellikle yaklaşan bayram öncesinde çalışanlar üzerinde ciddi bir ekonomik baskı oluşturduğunu belirten Keleş, birçok belediye çalışanının kira, fatura ve günlük yaşam giderleri nedeniyle sıkıntı yaşadığını söyledi.

 

Keleş, bazı çalışanların maaşların eksik yatırılması nedeniyle ev sahipleriyle karşı karşıya kaldığının konuşulduğunu da ifade ederek, bu durumun çalışanlar üzerinde ciddi bir mağduriyet oluşturduğunu belirtti.

 

Konu Belediye Meclisi’nde Gündeme Getirildi

 

AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Faruk Kaplan’ın, Mart 2026 Belediye Meclisi toplantısında bu konuyu rakamlarla gündeme getirdiğini hatırlatan Keleş, Kaplan’ın mevcut bütçe yönetimiyle devam edilmesi halinde belediyenin ilerleyen süreçte ciddi mali sıkıntılar yaşayabileceğine dikkat çektiğini söyledi.

 

Keleş, mecliste yapılan uyarıların üzerinden henüz iki hafta geçmeden bu tür sorunların ortaya çıkmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

 

“Şeffaflık Konusunda Soru İşaretleri Var”

 

Açıklamasında belediyedeki personel sayısı ve SGK kayıtlarına ilişkin bilgilere de değinen Keleş, belediye meclisinde SGK çalışan listesi ve güncel personel verilerinin defalarca yazılı olarak talep edildiğini, ancak bu bilgilerin kendilerine verilmediğini öne sürdü.

 

Bu nedenle çalışan sayısının Merzifon Belediyesi’nin 2026 Performans Programı’nda yer alan 712 kişi verisine göre ifade edildiğini belirten Keleş, sözde şeffaf belediyecilik anlayışına rağmen bu bilgilerin paylaşılmamasının kamuoyunda soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.

 

“Emekçinin Maaşı Zamanında Ödenmeli”

 

Keleş açıklamasının sonunda belediye çalışanlarının emeğinin karşılığının zamanında ve eksiksiz şekilde ödenmesi gerektiğini vurguladı.

 

“Her şeyden önce emekçinin maaşı ödenmelidir” diyen Keleş, bayram öncesinde çalışanların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ederek belediye yönetiminin bu konuda bir an önce adım atması gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *