reklam
reklam
38,8949 %0.36
43,4533 %-0.25
4.001,01 % -0,81
102.844,89 %-0.913
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET Karagöz: Kitaplar Toplumların Hafızasıdır

Karagöz: Kitaplar Toplumların Hafızasıdır

CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Merzifon Kitap Fuarı’nda yaptığı konuşmada kitapların toplumların hafızası olduğunu vurguladı.

Bu yıl 8’ncisi düzenlenen Merzifon Kitap Fuarı’nın açılış törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Reşat Karagöz davetlilere hitaben bir de konuşma yaptı.
Merzifon’da açılışı gerçekleştirilen 8. Kitap Fuarı’nın yalnızca kitapların sergilendiği bir alan olmadığını, aynı zamanda fikirlerin tartışıldığı ideallerin ve hayallerin buluştuğu bir platform olduğuna dikkat çekerek, “Hep birlikte bir arada olmanın, farklı düşünceleri dinlemenin ve dünyayı anlamanın en güzel yollarından birisidir. Biz bu topraklarda, her satırın bir umut, her kitabın bir ışık olduğuna inanırız. Çünkü biz, okuyan bir milletin asla boyun eğmeyeceğini, sorgulayan bir toplumun asla esir edilemeyeceğini ülkemizin kurtarıcısı ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik. Merzifon gibi köklü bir geçmişe ve derin bir kültüre sahip bir şehirde geleneksel hale gelmiş bu kitap fuarı geçmişle gelecek arasında kurulan güçlü bir köprüdür. Burada buluşan her okuyucu, her yazar, her yayıncı bu köprünün birer taşıdır” dedi.
Kitapların toplumların hafızası olduğunu da belirten CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, “Kitaplar, toplumların hafızasıdır. Her satırında geçmişin izlerini, bugünün düşüncelerini ve yarının umutlarını barındıran o sihirli dünyalar, bizlere sadece bilgi sunmakla kalmaz, aynı zamanda bizi insan yapan değerleri öğretir. Okuyan, düşünen, yazan, tartışan ve daima öğrenmeye açık toplumlar her zaman ileri gider. İşte kalkınmanın, ilerlemenin, gerçek bağımsızlığın anahtarı da budur” dedi.
Milletvekili Karagöz, konuşmasının sonunda, “Sözlerime Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu veciz sözüyle son vermek istiyorum: "Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister." İşte biz o muhafızları yetiştirecek olan en güçlü silahın, kitap olduğuna yürekten inanıyoruz. İçinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde, adaletin çiğnendiği, eşitsizliklerin derinleştiği bir ortamda, bizler aydınlığı savunuyor, kültürle, bilgiyle, dayanışmayla karanlığa karşı yürüyoruz. Merzifon’dan yükselen bu kültür ve kitap şöleni, hepimize ilham olsun, umut olsun, cesaret olsun! Bu anlamlı fuarı emeğiyle, gayretiyle, vizyonuyla hayata geçiren başta Merzifon Belediye Başkanımız Sayın Alp Kargı olmak üzere, tüm konuklara, katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Kitapların gücüyle yolumuz aydınlık olsun!” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Alperen Güley
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *