AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Faruk Kaplan, belediyeden yazılı olarak talep ettikleri bilgilere verilen cevapların içeriğine eleştirilerde bulunarak, “Sanki bir meclis üyesi değil de yoldan geçen vatandaş soruyormuş gibi cevaplar verildi” dedi.
Meclis üyelerinin grup başkanı olarak kendisinden bazı bilgilerle ilgili zaman zaman taleplerinin olduğunu dile getiren Kaplan, kendisinin de bu talepleri meclis gündemine getirdiğini ifade ederek, “İsteklerin görülmesi ile alakalı da Belediye Başkanımızın meclis huzurunda çalışanlarımıza vermiş olduğu direktifler var. İstenilen bilgilerin verilmesi noktasında her meclis üyesinin eşit olduğunu belirttiler. Zaman zaman arkadaşlardan gelen sorular oluyor biz de bunları gündeme getiriyoruz” dedi.
Geçtiğimiz ay Merzifon Belediyesi’ne çeşitli konularda bilgiler almak üzere sundukları dilekçeye verilen cevapların içeriği hakkında da meclis üyelerine bilgiler veren Kaplan, “Geçtiğimiz ay Merzifon Belediyesi’ne 10 meclis üyemizin imzası ile 5 maddelik bilgi almak amacıyla soruları içeren dilekçemizi sunduk. Bize gönderilen yazıda sanki Belediye Meclis Üyelerinin değil de yoldan geçen vatandaşımızın talebiymiş gibi cevaplarla karşılaştık. Bizler Belediye Meclis üyeleri olarak şeffaflık istiyoruz. Hesap sormuyoruz, rica ediyoruz. Biz verdiğimiz dilekçede Sayıştay denetim raporlarının en son olanını rica etmişiz. Bize verilen cevapta ‘Sayıştay.gov.tr’ internet adresinde buna erişimin mümkün olduğu yazılmış ve ayrıca rapor sunma hükümlülüğü yok diye de belirtilmiş. Sanki bir daha böyle bir şey istemeyin anlamında.
İkinci olarak Encümen kararları hakkında bilgi istemişiz. Çünkü vatandaş bize sorduğunda bilgimiz olsun amaçlı. Vatandaşımız Encümen ile Meclis’in ne yaptığıyla alakalı çok bilgi sahibi değil. Ona verilen cevapta da ‘kırtasiyecilik işi çok oluyor’ denilmiş.
Otopark harçlarının taksitli ödenmesi ile alakalı bir soru sormuşuz. Buna verilen cevapta da ‘Bunu yazılı şekilde sorun’ demişler. Biz zaten yazılı olarak sorduk.
Verilen cevabın devamında, ‘Sorularınızın tamamını birlikte sormayın. Tek tek sorun. Ayrıca sorularınızı Meclis Başkanlığına sunun’ denilmiş. Biz de bundan sonra bütün soracaklarımızı Meclis’e yazılı olarak getirip soracağız.
Biz samimiyetinize inanıyoruz. Burada sorduğumuz sorular da ahiret soruları değil. Diğer taraftan burada iktidar partisinin meclis üyelerinin hakkı neyse bizim hakkımız da o. Sayısal üstünlüğünüz var bu ancak meclis kararlarının geçmesi ya da geçmemesi ile alakalı durum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal

AK Parti Amasya İl Başkanlığı Yürütme Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
#SİYASET / 05 Haziran 2025

Genç: Bayram Sevincini Hep Beraber Yaşayalım
#GÜNDEM / 05 Haziran 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *