reklam
reklam
40,6814 %0.08
47,1564 %-0.03
4.418,45 % 0,52
115.133,96 %1.138
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET İpek ve Çilez, Türkmenistan’da Uluslararası Konferansa Katıldı

İpek ve Çilez, Türkmenistan’da Uluslararası Konferansa Katıldı

AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, Türkmenistan Avaza’da düzenlenen BM destekli uluslararası konferansta Türkiye’yi temsil etti.

AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, Türkmenistan’ın Avaza kentinde düzenlenen “3. Denize Çıkışı Olmayan Gelişmekte Olan Ülkeler Konferansı”na Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türkmenistan Dostluk Grubu üyesi olarak katıldı.
Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bu önemli konferans, Birleşmiş Milletler öncülüğünde düzenlenerek, denize çıkışı olmayan ülkelerin kalkınma, ticaret ve ulaştırma gibi alanlardaki sorunlarının ele alınmasını hedefliyor. Türkmenistan’ın turistik kıyı şehri Avaza’da düzenlenen etkinliğe pek çok ülkenin devlet temsilcileri ve parlamenter heyetleri de iştirak etti.
Konferansa ilişkin açıklamalarda bulunan Amasya Milletvekili Hasan Çilez, “Türkmenistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen bu uluslararası organizasyonda, TBMM Türkmenistan Dostluk Grubu olarak ülkemizi temsil etmekten onur duyduk.” dedi.
Amasya Milletvekili Haluk İpek ise, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki kardeşlik bağlarının bu tür platformlarda daha da pekiştiğini vurgulayarak, “Avaza’da gerçekleştirdiğimiz temaslar, sadece bölgesel değil küresel dayanışma açısından da büyük önem taşımaktadır. Türkiye olarak, dost ve kardeş ülkelerle her alanda dayanışmamızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Konferansta; altyapı yatırımları, sınır ötesi taşımacılık, enerji güvenliği, dijital dönüşüm, bölgesel entegrasyon ve gıda güvenliği gibi konular da masaya yatırıldı. Türk heyeti, zirve kapsamında çeşitli ülkelerin temsilcileriyle ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.


 

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *