AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Amasya’daki ticaret ve yatırım konuları ele alındı.
AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Ankara’daki temasları kapsamında Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ı ziyaret etti. Gerçekleşen görüşmede Amasya’nın ekonomik potansiyeli, ticari kalkınması ve yatırım destekleri üzerine istişarelerde bulunuldu. Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Milletvekili Çilez, “Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Gürcan'ı ziyaret ettik. İlgileri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Ziyaret kapsamında Amasya'nın ticaret hacminin genişletilmesi, esnafa ve KOBİ’lere yönelik destek programlarının artırılması, yerel üretimin teşvik edilmesi gibi konular detaylı şekilde değerlendirildi. Milletvekili Hasan Çilez, Amasya’nın gerek organize sanayi bölgeleriyle gerekse tarım ve hayvancılık altyapısıyla yatırım açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Görüşmede ayrıca Amasya’daki ihracatçı firmaların desteklenmesi, yerel ürünlerin markalaşması ve pazar paylarının artırılması amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın sağlayabileceği teknik ve mali destekler de gündeme geldi.
Milletvekili Çilez, Amasya’ya hizmet etme noktasında merkezi hükümet ile yerel idareler arasında güçlü bir koordinasyon kurmaya büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Ankara’da gerçekleştirdiğimiz her temasta Amasya’mızın önceliklerini gündeme taşıyoruz. Ticaret Bakanlığımız nezdinde de şehrimizin ekonomik kalkınması adına yeni projelerin hayata geçmesi için destek arayışımız sürüyor” dedi.
Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın da Amasya’ya dair yapılan sunum ve talepleri dikkatle dinlediği, şehrin gelişimine katkı sağlayacak her projeye destek vermeye açık olduklarını ifade ettiği öğrenildi.