Amasya Üniversitesi İmaret Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde, “Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü” tanıtıldı.
Tanıtım, Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden öğretim üyeleri Doç. Dr. Okan Murat Dede, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Kavak’ın katılımı ile düzenlendi.
Doç. Dr. Okan Murat Dede ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Kavak bölüm tanıtımında dinleyicilere, Amasya Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünün 2009 yılında kurulduğu, 2012'den itibaren öğrenci kabul etmeye başladığı ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer alan beş bölümden biri olduğu anlatıldı.
Bu bölümde eğitim gören öğrencilerin, mezun olduklarında "Şehir Plancısı" unvanını aldıkları ve bölümün, öğrenci kabulünü sayısal puan türüne göre gerçekleştirdiği gibi konulara da tanıtımda yer verildi. Bölümün eğitim olanakları ve kariyer fırsatlarıyla ilgili detaylar da etkinlik kapsamında dinleyicilere aktarılarak söyleşiye son verildi.
Büşra Nur Ertilal
GÜNDEM
Yayınlanma: 09 Aralık 2024 - 08:51
Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Tanıtıldı
GÜNDEM
09 Aralık 2024 - 08:51