reklam
reklam
39,9111 %0.1
47,0490 %0.33
4.274,48 % 0,35
108.745,82 %0.519
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM KAPLAN: GÖREV BİR AYRICALIK DEĞİL, BİR SORUMLULUKTUR!

KAPLAN: GÖREV BİR AYRICALIK DEĞİL, BİR SORUMLULUKTUR!

31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde Merzifon’da Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Şenol’un yaptığı ‘Temsilde adalet, görevlerin aynı kişide toplanması’ ile ilgili basın açıklamasına konunun muhatabı Faruk Kaplan’dan cevap gecikmedi.  

Kaplan basın açıklamasına psikolojik bir kural ile başlayarak, “Hiçbir zarar vermediğin halde sana karşı çirkinleşen insanlarla karşılaşacaksın. Çünkü onlar, kendilerinde olsun istedikleri ama bir türlü başaramadıkları güzel şeyleri sende görmeye tahammül edemeyenlerdir” dedi.  

İş hayatına Tekman Metal A.Ş.’de Genel Müdür olarak devam eden bunun yanı sıra AK Parti Belediye Meclis Üyeliği, OSB Yönetim Kurulu Üyeliği ve Merzifonspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Faruk Kaplan, Mustafa Şenol’un kendisine yönelik yaptığı eleştirilere cevap vererek, “Merzifon’da yürütülen her görev, sorumluluğunu bilen, toplumsal faydayı önceleyen bir anlayışla icra edilmektedir. Sayın Mustafa Şenol’un son açıklamalarında dile getirdiği “temsilde adalet” ve “görevlerin aynı kişide toplanmaması” yönündeki eleştirileri dikkatle okuduk. Ancak bazı hususları düzeltme ve kamuoyunu doğru bilgilendirme gereği doğmuştur” dedi.  

Temsilde adaletin sağlanmasının, sadece görev dağılımı üzerinden değil, halkın iradesine saygı duymakla mümkün olacağını dile getiren Faruk Kaplan, “Her şeyden önce; temsilde adaletin sağlanması, sadece görev dağılımı üzerinden değil, halkın iradesine saygı duymakla mümkündür. Görev üstlenmiş her birey, seçimle gelmiş ya da yetki verilmişse, bu görev halkın veya yetkili kurumların takdiridir. Bu durum, adaletsizlik ya da tekelleşme değil, halkın teveccühüne karşı duyulan sorumluluğun bir gereğidir” dedi.  

Mustafa Şenol’un görevlerin tek elde toplandığı iddialarının gerçekten uzak olduğunu da dile getiren Faruk Kaplan, “Ayrıca, görevlerin tek elde toplandığı iddiası, gerçeklikten uzaktır. Merzifon’da görev paylaşımı, istişare kültürü ve ekip çalışmasıyla yürütülmektedir. Kararlar kişisel değil, ortak aklın ürünü olarak alınmaktadır. Görev üstlenen herkesin asli amacı, Merzifon’un gelişmesi ve halkımızın refahıdır. Eleştiriye elbette açığız. Ancak yapıcı olmayan, bilgi eksikliğine dayanan ya da kamuoyunu yönlendirme amacı taşıyan açıklamaların kimseye faydası olmayacaktır. Bu tür çıkışlar, sadece dikkat dağıtır; hizmet üretmenin önünü tıkamaz ama zaman kaybettirir. Bizim nezdimizde görev, bir ayrıcalık değil, büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.  

İş hayatını Türkiye genelinde ticaret yapan 2020 – 2023 yılları arasında 4 yıl Amasya Kurumlar Vergisi birincisi Tekman Metal Şirketinin Genel Müdürü olarak devam ettirdiğinin altını çizen Faruk Kaplan, üstlendiği diğer görevlerden ise herhangi bir maddi kazancının bulunmadığını dile getirdi. AK Parti Belediye Meclis Üyeliği’nden ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği’nden herhangi bir maddi kazancının bulunmadığını, Merzifonspor Yönetim Kurulu üyeliği görevinde ise maddi ve manevi emek harcadığını söyleyen Faruk Kaplan, “Şahsımı konu alan açıklamayı dikkatli bir şekilde okudum. İlk önce muhatap almak istemedim ancak sanki yanlış bir şey yapıyormuş gibi anlaşılmaya mahal vermemek ve bilgi vermek amacıyla bu açıklamayı kaleme aldım. Eğer sayın Şenol’un yaptığı açıklama çamur at izi kalsın mantığı güdüyorsa, kendisine bizde çamurun tutmayacağını hatırlatmak isterim. Herşeye salça olmayın, maydanoz olmayın diyeceğim ama bu defada salçaya, maydanoza haksızlık etmiş olurum. Bilmeden tanımadan, laf olsun diye birşeyler paylaşmak size hiçbirşey kazandırmaz. Hatta inanılırlığınızı, güvenilirliğinizi, hiçbir konuda ciddiye alınmamanızın gerektiği inancına sebep olursunuz” dedi.  

Kimsenin kimseye kaşına gözüne göre iş teklif etmeyeceğini de söyleyen Kaplan, “Benim önceliğim her zaman Merzifon olmuştur. Bu memlekete neler yapabiliriz, nasıl daha fazla istihdama, ekonomiye, kültüre, sanata, spora katkı sağlayabilirimin derdinde olan birisiyim. Başta da belirttiğim gibi üstlendiğim görevlerin hiçbirinden maddi bir kazancım yoktur. Hatta Merzifonspor Yönetim Kurulu’nda diğer arkadaşlarım gibi benim de maddi ve manevi emeklerimiz vardır. Bugüne kadar konu Merzifon olunca, ne kazanabilirimin derdinde değil, memleketime ne kazandırabilirim mantığıyla hareket ettim ve hiçbir karşılık beklemeden elimi taşın altına koymaktan geri durmadım. Bu bugünden sonra da böyle olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi. 

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *