47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Amasya
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK Haluk İpek: “Türkiye Sağlık Hizmetlerinde Dünyaya Örnek”

Haluk İpek: “Türkiye Sağlık Hizmetlerinde Dünyaya Örnek”

Haluk İpek: “Türkiye Sağlık Hizmetlerinde Dünyaya Örnek”

AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Taşova Devlet Hastanesi ek hizmet binasının açılış töreninde Türkiye’nin sağlık alanında son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sosyal devlet anlayışıyla sunduğu sağlık hizmetlerinin dünyada örnek gösterildiğini ifade eden İpek, Amasya’da yapımı devam eden yeni hastane için de 3,5 milyar TL kaynak ayrıldığını söyledi.

Taşova’da gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Milletvekili Haluk İpek, Türkiye’nin sağlık sisteminde önemli bir dönüşüm yaşadığını belirterek şehir hastaneleri ve sağlık yatırımlarına dikkat çekti.

“Dünyanın En İyi Sağlık Hizmetini Türkiye Veriyor”

Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde geldiği noktaya ilişkin iddialı ifadeler kullanan İpek, “Çok iddialı söylüyorum. Dünyada en iyi sağlık hizmetini sosyal devlet çapında veren ülke Türkiye’dir. Kurulan şehir hastaneleriyle Türkiye sağlık hizmetlerinde dünyaya örnek bir ülkedir” dedi.

Amasya’da devam eden hastane yatırımına da değinen İpek, projenin hızla ilerlediğini belirterek, “Amasya’da da çok büyük bir hastane yapıyoruz. Şu anda 3,5 milyar TL para ayırdık. İnşaat hızla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Sağlıkta Dönüşüm Programına Dikkat Çekti

İpek, Türkiye’de 2003 yılında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlık sisteminde önemli değişiklikler meydana getirdiğini söyledi. Yapılan düzenlemelerle vatandaşların sağlık hizmetlerine, doktora ve ilaca erişiminin kolaylaştığını ifade etti.

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Türkiye’nin sağlık alanındaki tecrübelerini farklı ülkelerde anlattığını belirten İpek, Akdağ’ın sosyal devlet anlayışı içerisinde sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi konusunda konferanslara davet edildiğini söyledi.

İpek, “Siz AK Parti olarak bu mücadeleyi nasıl yaptınız, nasıl başardınız diye soruyorlar. ABD’de ve birçok ülkede konferanslar veriyor” diye konuştu.

Taşova’ya 2 Bin Metrekarelik Ek Hizmet Binası

Törende konuşan Amasya Valisi Önder Bakan ise Taşova Devlet Hastanesi’nin günlük 500 ile 750 arasında vatandaşa hizmet verdiğine dikkat çekerek, sunulan sağlık hizmetlerinde hasta memnuniyetinin önemini vurguladı.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç da hizmete açılan yeni ek binanın özellikleri hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alana sahip ek hizmet binasında diyaliz birimi, acil servis, yemekhane ve eğitim salonu gibi bölümlerin bulunduğunu ifade etti.

Taşova Devlet Hastanesi’nin hizmet kapasitesini artıracak ek binanın açılış törenine vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi.

Programa AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, AK Parti Amasya İl Başkanı Galip Uzun ve Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp ile birlikte protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni ek hizmet binasının devreye alınmasıyla Taşova ve çevresinde yaşayan vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin fiziki kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
 

milletvekili-ipek-dunyada-en-iyi-saglik-hizmeti-veren-ulke-turkiye

milletvekili-ipek-dunyada-en-iyi-saglik-hizmeti-veren-ulke-turkiye

milletvekili-ipek-dunyada-en-iyi-saglik-hizmeti-veren-ulke-turkiye

milletvekili-ipek-dunyada-en-iyi-saglik-hizmeti-veren-ulke-turkiye

milletvekili-ipek-dunyada-en-iyi-saglik-hizmeti-veren-ulke-turkiye

milletvekili-ipek-dunyada-en-iyi-saglik-hizmeti-veren-ulke-turkiye

KAYNAK: İHA
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız