Amasya Valisi Yılmaz Doruk Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. Ölüm yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.
Vali Doruk Mesajında; “Cumhuriyetimizin Banisi Kurtuluş Savaş’ımızı zafere ulaştıran büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. Yıl Dönümünde saygı, özlem ve rahmetle yâd ediyorum.
Bağımsızlık meşalemizin ilk ateşini yakan Atatürk, aziz milletimizin tüm ferdiyle topyekûn mücadele verdiği Kurtuluş Mücadelemizde, askeri ve siyasi alanda birçok başarıya imza atmıştır. Atatürk, o zor dönemlerde kurulan fabrika ve tesislerle tarım, ticaret ve sanayi gibi birçok alanda büyük kalkınma hamleleri başlatmış, etkili proaktif siyaset anlayışıyla aziz milletimizin ve dünyanın takdirine mazhar olmuş kahramanlık ve yüksek insanlık meziyetlerine sahip bir liderdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizin 100. Yılına ulaşmanın haklı gurur ve heyecanıyla geleceğe her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla yürürken, bizler de Türkiye Cumhuriyeti’ni daha güçlü, daha müreffeh, daha itibarlı şekilde istikbale hazırlamak için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, bu cennet vatan için canlarını feda eden bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Meryem Altunay
GÜNDEM
10 Kasım 2023 - 09:35
"Özlem ve rahmetle yad ediyorum."
GÜNDEM
10 Kasım 2023 - 09:35