reklam
reklam
41,3027 %0,24
48,7083 %0,45
4.895,71 % 0,22
115.782,30 %-0.095
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Ziyaret Belediye Başkanı Dayıoğlu Saraycık Göleti Çalışmalarını İnceledi

Ziyaret Belediye Başkanı Dayıoğlu Saraycık Göleti Çalışmalarını İnceledi

Ziyaret Belediye Başkanı Ahmet Kemal Dayıoğlu, Saraycık Göleti çalışmalarını yerinde inceledi. Detaylar haberimizde…

Haberleri

Ziyaret beldesinde önemli bir yatırım olan Saraycık Göleti ve iletim hattı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ziyaret Belde Belediye Başkanı Ahmet Kemal Dayıoğlu, bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek şantiye şefinden detaylı bilgi aldı.

Başkan Dayıoğlu, incelemeler sırasında hem mevcut çalışmaların durumunu hem de bundan sonraki süreçte yapılması planlanan faaliyetleri yakından takip etti. Projenin bölge için taşıdığı öneme dikkat çeken Dayıoğlu, göletin tamamlanarak hizmete açılmasının, tarımsal sulama başta olmak üzere birçok alanda çiftçiye büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Çalışmalar kapsamında yürütülen tespitler, Devlet Su İşleri (DSİ) İl Müdürlüğü’ne rapor edilerek gerekli koordinasyonun sağlandığı belirtildi. Başkan Dayıoğlu, projenin planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesi için süreci kararlılıkla takip ettiklerini vurguladı.

Saraycık Göleti’nin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki tarım arazilerinin daha verimli sulanması hedefleniyor. Bu sayede hem çiftçilerin üretim maliyetlerinin düşeceği hem de ürün kalitesinin artacağı öngörülüyor. Aynı zamanda göletin, su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı bölgede önemli bir koruma sağlaması bekleniyor.

Başkan Dayıoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Saraycık Göleti ve iletim hattında yürütülen çalışmaları yerinde inceledik. Gerçekleştirilen faaliyetler ve bundan sonraki aşamalarda yapılması planlanan çalışmalar hakkında şantiye şefinden detaylı bilgi aldık. Yapılan tespitler DSİ İl Müdürlüğü’ne iletilmiştir. Projenin tamamlanarak su tutma işlemine başlanması için süreci yakından ve ısrarlı bir şekilde takip etmeye devam edeceğiz.”
 

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *