reklam
reklam
38,4797 %0.04
44,0864 %0.11
4.125,74 % -0,16
94.610,61 %0.684
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM ZENGİN BİR KÜTÜPHANEYE SAHİBİZ

ZENGİN BİR KÜTÜPHANEYE SAHİBİZ

Ak Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımı ile gerçekleşen Halk Kütüphanesinin açılışına katıldı.

Ak Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil burada yaptığı konuşmada Saraydüzü kışla binasında yer alan Halk kütüphanesinin modern bir yapıyla vatandaşlara hizmet vereceğini kaydetti.

Amasya halkının gönlünü hoş edecek bir girişim oldu diyen Milletvekili Karahocagil ;”Amasya ilim, irfan ve âlimler şehri.  Amasya Osmanlı payitahtına padişah olan şehzadeler yetiştirmiş ve bunları eğiten hocaların olduğu bir şehirdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş besmelesinin çekildiği bir şehirdir. Dışarıdan Amasya’ya gelenler şehzade eğitim ve terbiyesinin Amasya’da halen devam ettiğini bizlere söylemektedirler. Amasya’mız bundan dolayı eğitim ve kültür şehridir. İlimizde halk kütüphanesi ile yazma eserlerin iç içe olması bizi yeni bir kütüphane arayışına yönlendirdi. Yeni kütüphane yüksek bir rakama mal olacaktı. Sağ olsun Valimiz Mustafa Masatlı beyefendinin girişimiyle yıllar önce yapılan bu Saraydüzü Kışla binamıza da bayağı işlerlik kazandıracak halk kütüphanemizin taşınması, hem merkezi hem de ferah bir ortamın sağlanması öğrencilerimizin Amasya halkının gönlünü hoş edecek bir girişim oldu. Sultan Bayezid kütüphanesinde yazma eserlerin olması da araştırmacıları, akademisyenlerin takdirini kazanacak başarılı bir proje olarak değerlendiriyorum. 2021 yılında Yazma eserler kurumun kurulmasıyla 18 yazma esere sahip kütüphanelerde biride Sultan Bayezid Yazma eserler kütüphanesidir. Yazma eserler kütüphanemizde 18 bin 430 matbu eser,2 bin 549 adet el yazması ile birlikte zengin bir kütüphaneye sahibiz. Kütüphanemizde bulunan eserler İslam tarihinde büyük bir öneme sahiptir. Cumhurbaşkanımızın kütüphanelere verdiği değeri külliyede açtığı 134 dilde 4 milyondan fazla kitap Koleksiyonu bulunan ülkemizin en büyük kütüphanesinden anlıyoruz. Saraydüzü kışla binamızda yer alan Halk kütüphanemiz modern bir yapıyla vatandaşımıza  hizmet verecektir.Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımıza, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’a taşınmada her adımı takip eden Valimiz Mustafa Masatlı’ya, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya, müdürlük ve kütüphane çalışanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *