Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yem Kırma ve Ezme Tesisi hizmet vermeye devam ediyor.
Tesiste bulunan kırma ve ezme ünitesinin saatte 5 ton kapasiteye sahip olduğunu belirten Birlik Başkanı Güner Aslan; “Tarım Makine Parkımızda kurulan yem ezme ve kırma tesisimizde üreticilerimizin üretmiş olduğu mısır, arpa, yulaf, tritikale ve benzeri hububatların dane yeme dönüştürülmesi çalışmalarına devam edilmektedir.
Tesisimizde kırma ve ezme ünitemiz saatte 5 ton kapasiteye sahiptir. Ayrıca üreticilerimizin kendi işletmelerinde kullanmak üzere, dane yemlerin içeriğini zenginleştirebilmeleri amacıyla Tritikale, Mısır, Arpa, Yulaf, Vitamin, Melas ve Çeşitli Yem Katkı Maddeleri talep edilmesi halinde tesisimizde hazır bulundurulmaktadır.
Çalışmalarımızın amacı, ülkemizde kesif yemde yaşanmakta olan fiyat dalgalanmalarından doğan olumsuz sonuçların önüne geçebilmek, yetiştiricilerimizin elinde bulunan hammadde hububatın yeme dönüştürülmesini sağlamak ve hayvanlarımızın beslenme maliyetlerini en aza indirilmesinin sağlanmasıdır” şeklinde konuştu.