reklam
reklam
38,6111 %0.11
43,7943 %0.24
4.214,03 % 1,93
93.762,49 %-0.464
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM “YAZILI MEDYAYI VE ÇALIŞANLARINI YOK SAYANLARA PRİM VERMEYELİM”

“YAZILI MEDYAYI VE ÇALIŞANLARINI YOK SAYANLARA PRİM VERMEYELİM”

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

KGK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan yazılı mesajda, internet medya yasası ve yönetmelik düzenlemeleriyle ilgili görüşlere de yer verildi. Açıklama şöyle:

Yasalaşan internet yayıncılığı çerçevesinde çıkartılacak olan yönetmelik taslağında internet sitelerine resmi ilan tahsisinin belli esaslara bağlanması son derece olumlu ve beklenen bir gelişmedir. İnternet haber sitelerine resmi ilan verilmesi düzenlemesinin yazılı medyanın hakkını gasp etmemesi ve mağduriyete yol açmaması önemlidir. Medya çalışanlarının halen yüzde 80’inden fazlasını istihdam eden yazılı medyayı ve çalışanlarını yok sayarak, internet medyasına kolayca resmi ilan tahsisine onay vermek veya mevcut düzenleme taslağına tepki göstermek medya çalışanlarına ve yazılı medya şirketlerine ihanettir. Bazı basın meslek örgütleri tarafından şuursuzca veya maksatlı olarak yapılan bu tepkisel yaklaşımların beyhude olduğunu düşünüyoruz. Kurtuluş savaşımız dahil ülkemizin beka mücadelesinin en önemli aktörlerinden olan çilekeş Anadolu basını, resmi ilan almak ve resmi ilan alma hakkını korumak için ne kadar meşakkatli bir süreçten geçiyorsa internet medyası da bu süreçten geçmelidir ki, hak ve adalet yerini bulsun. Bu nedenle, internet medya yasası düzenlemesinde bekleme süresinin gazetelerde olduğu gibi 36 ay olması da daha adil bir düzenleme olacaktır. Ayrıca, halen yayınlanan resmi ilan almaya hak kazanmış gazetelerin internet haber siteleri bu uygulamanın dışında tutularak asgari kadronun ortak kullanımı ve bekleme süresinin yarıya düşürülmesi gibi formüller üzerinde durulmalıdır. Dijital teknolojinin medyaya girişine ve adaptasyonuna elbette itirazımız yoktur. Ancak, yazılı medyayı yok sayan ve çalışanlarını mağdur eden bir geçiş sürecinin asla destekçisi olamayız.

Bu vesileyle, başta cefakar basın emekçilerimiz olmak üzere, medya çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutlar, daha müreffeh ve huzurlu bir çalışma ortamı için umutlu olduğumuzu ifade ederiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *