reklam
reklam
38,7786 %0.39
43,8944 %0.27
4.143,57 % 0,97
104.448,01 %1.504
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Veteriner Hekimler Ata'nın Huzurunda

Veteriner Hekimler Ata'nın Huzurunda

Haberleri

Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla Türkiye genelinde görev yapan binlerce Veteriner Hekim Ankara’da bir araya geldi.

Ankara’da düzenlenen Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlamalarına aynı zamanda kendisi de bir Veteriner Hekim olan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’da katıldı.

Türk Veteriner Hekimler Birliği tarafından organize edilen kutlama programlarının ilki Anıtkabir’de gerçekleştirildi. Birlik Başkanı Prof. Dr. Murat Aslan tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildikten sonra program Ulus Meydanı’nda devam etti.

Ankara Ulus Meydanı’ndaki programdaki konuşmacılar arasında yer alan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Veteriner Hekimlerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

Kutlama programlarının içeriği hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alp Kargı, “Yurdun dört bir yanından, serbest, kamuda çalışan, akademisyen, emekli veteriner hekimlerimiz ve meslektaş adayı öğrencilerimizle Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutlamak, bu anlamlı günde bir arada olmak üzere Ankara’da buluştuk. Anıtkabir’de, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda çelenk koyduk. Ulus Meydanı’nda, son zamanlarda artarak devam eden sorunlarımızı dile getirdik.

Sağlıklı çevre, gıda hijyeni ve teknolojisi, küçük ve büyükbaş ile evcil hayvan sağlığının korunması, hayvansal besinlerin sağlıklı bir biçimde ve yeterince üretilmesinin sağlanması, gıda proteinine ulaşma, salgın hastalık ve hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıklardan korunma (Covid 19) gibi hayati konularda üstün eğitim alan meslek kuruluşu olan ve benim de mensubu olmaktan daima gurur duyduğum veteriner hekimlik mesleğine gönül vermiş tüm meslektaşlarıma mesaileri için teşekkür ediyor, Merkez Konseyimiz ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Nurettin Değirmenci
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *