reklam
reklam
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
95.654,11 %-0.61
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM TULIP DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TULIP DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde TULIP (Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi) kapsamında genel değerlendirme toplantısı düzenledi.

Bölge Müdür Yardımcısı Rıdvan Kalelioğlu başkanlığında Ağaçlandırma Şube Müdürümüz Ali Vatan Sezer, ORKÖY Şube Müdürü Emin Pehlivan, Ekosistem Şube Müdürü Oktay Tekin, Mali İşler Şube Müdürü Recep Karataş  Niksar Şube Müdürü Erdal Düzgün, Çorum OİM Ömer Birkan Kayaalp Tokat OİM Erhan Çotur, Çevre Koruma Uzmanı, Biyoçeşitlilik uzmanı, satın alma uzmanı ve ilgili teknik personelin katılım sağladığı toplantıda Bolaman Çekerek  Havzası Rehabilitasyon Proje içeriğinde ve Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında  yer alan iş ve işlemlere yönelik yol haritası belirlenerek proje dokümanlarının düzenlenme usul ve yöntemlerine ilişkin bilgi aktarımında bulunuldu.

Toplantı; Katılımcılarının büro hazırlık çalışmaları ve açık arazi faaliyetleri konusunda teknik, hukuki ve idari süreçleri ile ilgili değerlendirme yapılarak tamamlandı.

 “Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyon Projesi (TULIP)" kapsamında, Ordu ili Bolaman Çayı Havzasında 158.000 hektarlık alanda entegre proje çalışmaları devam ediyor.

Proje ile bu havzada bulunan doğal kaynakların rehabilite edilmesi ve sürdürülebilir kullanımı ile bu çalışmaların yapıldığı kırsal kesimde sürdürülebilir sosyo-ekonomik iyileştirme çalışmaları hedefleniyor.

Bu proje çalışması ile Bolaman ve Çekerek havzası çevresinde yaşayan 90 bin kişilik yerel nüfusa da katkı sağlanması öngörülüyor. Bölgedeki nüfus, sel ve taşkınlardan korunmak için taşkın ve rusubat tesisleri ve sel kontrol yapıları ile içme suyu depolama kapasitesinin artması, ayrıca yol koşullarının iyileştirilmesi gibi faydalardan yararlanacak.

Projeler orman köylülere de büyük katkı sağlayacak. Bölgede orman ve meralara bağımlı olarak yaşayan 13 bin kırsal hane halkı, ağaçlandırma, erozyon kontrol, sel kontrol, mera ıslah çalışmaları, mesire yerleri, ekoturizm gibi daha iyi alt yapıdan ve kat koloriferi, bina izalasyonu, güneş enerjisi ile su ısıtma ve elektriğini üretme küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteği, seracılık gibi geçim kaynakları çeşitlendirme faaliyetlerinden yararlanabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *