Ziyaret sırasında şehit ailesiyle samimi bir sohbet gerçekleştiren Vali Bakan, şehitlerin milletin gönlünde daima müstesna bir yere sahip olduğunu vurguladı. Bakan, “Aziz şehitlerimiz, bu toprakların bağımsızlığı ve milletimizin güvenliği için canlarını seve seve feda etmiş kahramanlardır. Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve ailelerine sahip çıkmak bizim en önemli görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Şehit anne ve babasıyla yakından ilgilenen Vali Bakan ve eşi, aileye her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını hissettirdi. Ziyarette ayrıca şehit ailelerinin yaşadığı sorunlar ve ihtiyaçlar da dinlendi. Aile fertleri ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Vali Bakan ve eşine teşekkür etti.

Vali Önder Bakan, tüm şehitlerin geride bıraktığı ailelere devletin kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. “Şehitlerimizin bize emaneti olan kıymetli aileleri, en değerli misafirlerimizdir. Bizler onların yanındayız ve her daim destekçileri olacağız” dedi.

Elif Bakan Hanımefendi de şehit annesi ve babasına sabır ve metanet dileklerinde bulunarak, aile ile yakından ilgilendi. Ziyaret boyunca duygusal anlar yaşanırken, şehit Yüzbaşı Alper Kalem’in fedakarlığı bir kez daha saygıyla anıldı.
Program sonunda şehit ailesine çeşitli hediyeler takdim edildi. Ziyaret, şehidimiz için edilen dualar ve karşılıklı iyi dileklerle sona erdi.