42,5881 %0.11
49,6886 %0.2
5.761,82 % 0,27
91.131,98 %1.872
Amasya
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Polislerin desteğiyle okçu oldular

Polislerin desteğiyle okçu oldular

Amasya’da polislerin desteğiyle düzenlenen kursta okçuluk eğitimine katılan çocuklar, olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz gibi dünya çapında başarılı bir sporcu olmayı hayal ediyor. 
Amasya Emniyet Müdürlüğü "Geleceğimizi İnşa Ediyoruz" projesi kapsamında seçilen 15 çocuğun sosyal gelişimlerinin desteklenerek sportif faaliyetlere yönlendirilmeleri amacıyla ücretsiz okçuluk kursu organize etti. Kursa Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapılarını açtı. Okuldan sonra Amasya Spor Salonu’na giden 15 çocuk, yaklaşık 3 aydır süren eğitimlerde ata sporunu öğrenip okçu oldu. 

"Mete Gazoz gibi şampiyon olmak istiyorum" 
Okullarına kadar gelen polislerin yaptığı bilgilendirme sonrası katıldığı kursta ay-yıldızlı tişörtünü giyerek milli sporcu olma hedefini göz önüne seren Serdar Zeren İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Muhammed Emin Şeker, "Babamın da desteğiyle bu kursa gelip ok atmaya başladım. Ben de Mete Gazoz gibi şampiyon olmak istiyorum" dedi. 
Cumhuriyet Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ahmet Akif Sağdıç, okçuluk sporuna başlamasında olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz başarısının etkisi olduğunu vurguladı. 
Her antrenmanın sonunda polislerin ikramlarından yiyen öğrenciler, kursun tamamlanması sonrası bu sporu sürdüreceklerini belirtti. 
Antrenörleri Ünal Kurt ise gelecek vaat eden sporcularını geleneksel okçuluk ve olimpik okçuluk branşlarına yönlendireceklerini söyledi. 
 

polislerin-destegiyle-okcu-oldular

polislerin-destegiyle-okcu-oldular

polislerin-destegiyle-okcu-oldular

polislerin-destegiyle-okcu-oldular

KAYNAK: İHA
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *