Tunceli Valisi ve aynı zamanda Tunceli Belediyesi kayyumu olarak görev yapan Çorumlu Bülent Tekbıyıkoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla Merkez Valiliği görevine alındı. Görev değişikliğinin ardından kamuoyunda tartışmalar gündeme gelirken, Tekbıyıkoğlu’nun görevden alınmasının arka planında dikkat çeken bir gelişmenin olduğu iddia ediliyor.
İddialara göre, Tekbıyıkoğlu'nun görevden alınmasına neden olan olaylardan biri, PKK'nın kurucularından Ali Haydar Kaytan ve Rıza Altun için düzenlenmek istenen anma etkinliği oldu. 17 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi planlanan bu etkinlik için merkezden gelen izin verilmesi yönündeki talimata karşı çıktığı ve bu durumu “kabul edilemez” olarak nitelendirdiği ifade ediliyor.
Vali Tekbıyıkoğlu'nun bu tutumu üzerine görevden alındığı ve Merkez Valiliği görevine atandığı bildirildi. Görev süresi boyunca terörle mücadelede net ve kararlı bir duruş sergileyen Tekbıyıkoğlu, halk güvenliği konusunda uyguladığı politikalarla da dikkat çekmişti.

KAYNAK: Alperen Güley

Mayıs Ortasında Kar Sürprizi! Sorkun Köyü Beyaza Büründü
#GENEL / 15 Mayıs 2025

Esnaf Sofrasında Bereket Duası!
#GÜNDEM / 04 Mayıs 2025
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *