Merzifon’da her Pazartesi günü kurulan halk pazarı, bu hafta da yoğun ilgi görürken, vatandaşın temel sebze ve meyve alışverişinde fiyatların büyük ölçüde sabit kaldığı görüldü. Son haftalarda limonda yaşanan düşüş devam ederken, balık tezgahlarında ise farklı bir tablo oluştu. Yaklaşık 15 gün önce 50 TL’ye kadar gerileyen hamsi fiyatı, yeniden 150 TL’ye çıktı. Pazardaki fiyat dalgalanmaları hem tüketicinin hem de esnafın gündeminde yer almaya devam ediyor.
Merzifon halk pazarında bu hafta sebze ve meyve fiyatlarında büyük çaplı bir değişiklik yaşanmadığı gözlemlendi. Kış aylarının yaklaşmasıyla bazı ürünlerde artış beklense de tezgâhlarda genel bir fiyat istikrarı hâkim. Özellikle limon fiyatlarının düşmeye devam etmesi, vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, hamsideki sert yükseliş şaşkınlık yarattı. Balıkçı esnafı hamsinin fiyatının hava koşulları ve avlanma durumuna göre değiştiğini belirtirken, önümüzdeki günlerde yeniden düşüş yaşanabileceğine dikkat çekiyor.
Pazardaki güncel fiyatlar vatandaşların en çok merak ettiği başlıklar arasında yer alıyor. Tezgâhlardaki fiyatlara göre karnabahar 40 TL’den satışa sunulurken, muz 75 TL, mandalina 20 TL, cennet hurması 60 TL’den alıcı buluyor. Yeşillik grubunda marul 30 TL, roka, maydanoz, dereotu ve tere 15 TL’den satılıyor. Yeşil soğan 20 TL, turp ve havuç 30 TL’den tezgahlarda yerini alırken, pırasa 50 TL’den alıcı buluyor. Domates ve salatalık 30 TL, patlıcan 20 TL, kabak 25 TL olarak satışta. Dolmalık biber 40 TL, çarliston biber 30 TL, sivri biber 40 TL’den satılıyor. Kelem ise tane olarak 80 TL’den alınabiliyor.
Pazarda kış aylarında talebin arttığı bazı ürünlerde de dikkat çeken fiyatlar var. Yeşil fasulye 100 TL ile yüksek fiyatını korurken, kestane 150-200 TL aralığında değişiyor. Üzüm 120 TL, nar 60 TL ve portakal 30 TL’den satışa sunuluyor. Balık tezgâhlarının gözdesi olan hamsi ise bu hafta 150 TL’den yeniden zirveye çıktı.
Vatandaşların fiyatları yakından takip ettiği Merzifon Pazarı’nda önümüzdeki haftalarda hava şartlarının ve sezon etkilerinin fiyatlara nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.
